Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda.

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Ketua Pegawai Eksekutif Maxis Melepaskan Jawatan

SIARAN AKHBAR
Untuk siaran segera
Kuala Lumpur, 19 Mac 2013

Berikutan pengumuman yang dibuat pada 21 Disember 2012, Maxis Berhad (Maxis) ingin memaklumkan bahawa Sandip Das, Ketua Pegawai Eksekutif semasa Maxis (Chief Executive Officer - CEO) yang khidmatnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif berakhir pada 30 Jun 2013, telah memohon untuk diberi pelepasan awal dari jawatannya. Lembaga Pengarah telah bersetuju dengan permintaan Sandip, dan sewajarnya beliau akan melepaskan jawatannya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan sebagai Pengarah Maxis, berkuatkuasa dari 15 April 2013.

Sementara menunggu Johan Dennelind mengambil jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif yang baru pada 1 Julai 2013, satu jawatankuasa yang terdiri daripada Ketua Pegawai Kewangan, Nasution Mohamed; Ketua Pegawai Operasi Bersama, Suren J Amarasekera dan Mark Dioguardi, akan bekerjasama secara kolektif di bawah bimbingan dan arahan daripada, dan melapor kepada Pengerusi iaitu Raja Tan Sri Dato' Seri Arshad bin Raja Tun Uda. Ini adalah untuk memastikan Syarikat membuat keputusan yang berkesan dan kesinambungan operasi dalam tempoh tersebut.

Lembaga Pengarah juga ingin mengulangi ucapan terima kasih kepada Sandip diatas sumbangan berharga beliau kepada Syarikat sejak 6 tahun yang lalu, dan ingin mengucapkan selamat maju jaya dalam semua usaha beliau pada masa depan.

"Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Lembaga Pengarah dan kakitangan Maxis atas sokongan mereka. Saya berasa amat terharu kerana dapat bekerja dengan pasukan yang luar biasa, dan saya mengharapkan yang terbaik untuk Lembaga, Pengurusan dan kakitangan untuk masa depan," Sandip Das berkata.

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret PUBG Mobile Team has recently emerged as champion in the PUBG Mobile Pro League Regional Championship, Southeast Asia.