Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Ketua Pegawai Eksekutif Maxis Melepaskan Jawatan

SIARAN AKHBAR
Untuk siaran segera
Kuala Lumpur, 19 Mac 2013

Berikutan pengumuman yang dibuat pada 21 Disember 2012, Maxis Berhad (Maxis) ingin memaklumkan bahawa Sandip Das, Ketua Pegawai Eksekutif semasa Maxis (Chief Executive Officer - CEO) yang khidmatnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif berakhir pada 30 Jun 2013, telah memohon untuk diberi pelepasan awal dari jawatannya. Lembaga Pengarah telah bersetuju dengan permintaan Sandip, dan sewajarnya beliau akan melepaskan jawatannya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan sebagai Pengarah Maxis, berkuatkuasa dari 15 April 2013.

Sementara menunggu Johan Dennelind mengambil jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif yang baru pada 1 Julai 2013, satu jawatankuasa yang terdiri daripada Ketua Pegawai Kewangan, Nasution Mohamed; Ketua Pegawai Operasi Bersama, Suren J Amarasekera dan Mark Dioguardi, akan bekerjasama secara kolektif di bawah bimbingan dan arahan daripada, dan melapor kepada Pengerusi iaitu Raja Tan Sri Dato' Seri Arshad bin Raja Tun Uda. Ini adalah untuk memastikan Syarikat membuat keputusan yang berkesan dan kesinambungan operasi dalam tempoh tersebut.

Lembaga Pengarah juga ingin mengulangi ucapan terima kasih kepada Sandip diatas sumbangan berharga beliau kepada Syarikat sejak 6 tahun yang lalu, dan ingin mengucapkan selamat maju jaya dalam semua usaha beliau pada masa depan.

"Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Lembaga Pengarah dan kakitangan Maxis atas sokongan mereka. Saya berasa amat terharu kerana dapat bekerja dengan pasukan yang luar biasa, dan saya mengharapkan yang terbaik untuk Lembaga, Pengurusan dan kakitangan untuk masa depan," Sandip Das berkata.

Archives
Tags