Dapatkan perkhidmatan asas anda di Pusat Maxis, klik di sini untuk waktu operasi dan lokasi kedai Maxis.

Pusat Maxis dibuka, klik di sini untuk maklumat lanjut.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Frequently Asked Questions

 • Rangkaian Maxis telah diiktirafkan oleh MCMC dan kumpulan pihak ketiga yang lain dalam banyak kategori sebagai salah satu pembekal perkhidmatan di Malaysia yang menyediakan pengalaman terbaik kepada pelanggan. Maxis mempunyai sejarah yang mengagumkan dalam memberikan perkhidmatan rangkaian berkualiti dan dipercayai oleh Malaysia sejak 1995.

 • 5G adalah generasi kelima piawaian komunikasi mudah alih, menjangkaui teknologi 4G. Apa kelebihannya:

  • 10x kelajuan lebih pantas berbanding 4G boleh beri hari ini, dan kelajuan sehingga gigabit untuk aplikasi seperti akses tanpa wayar tetap
  • Kelajuan seperti Fibre untuk kesalinghubungan tanpa wayar/mudah alih
  • Kapasitinya mampu menyokong berjuta-juta peranti bersambung pada masa sama
  • Aplikasi dalam talian sensitif masa nyata, contohnya pembedahan jarak jauh.
 • Pihak kami pasti akan membuat pengumuman apabila 5G dilancarkan. Buat masa sekarang, spektrum yang akan digunakan untuk 5G belum ditentukan oleh pihak berkuasa. Kami telah mula menyediakan peranti yang serasi dengan 5G.

 • Sementara menunggu peruntukan spektrum untuk persekitaran Malaysia, kami telah menyediakan infrastruktur rangkaian 5G dengan beberapa cara:

  1. Kami memiliki footprint optik fiber terluas ke stesen pangkalan mudah alih untuk siap sedia bila 5G dilancarkan.
  2. Rangkaian IP Generasi Seterusnya memastikan teras dan angkat balik kami bersedia untuk menyokong kelajuan, latensi dan ketahanan 5G.
  3. Kami menyediakan perkhidmatan NB-IOT komersial pertama di Malaysia - teknologi seperti 5G yang membenarkan peniaga hari ini menggunakan analitik data untuk dapatkan pandangan berharga yang mampu menjimatkan kos, meningkatkan efisyen dan peluang perniagaan baharu.

Soalan lazim hanya untuk tujuan penjelasan sahaja. Soalan lazim mungkin akan digubah dari semasa ke semasa. Sila rujuk Terma Penggunaan and Terma & Syarat produk dan/atau perkhidmatan untuk lebih maklumat lanjut.

Nak bercakap dengan kami?

Dapatkan jawapan anda daripada soalan lazim kami atau hubungi Khidmat Pelanggan Maxis menerusi saluran ini