maxis

Maxis Raikan Tahun Baru Cina Dengan Tawaran Istimewa Bagi Pelanggan

schedule 07 Feb 2013

Memperkenalkan 'Grandfather Stories', satu siri video yang menampilkan perkongsian cerita mengenai tradisi lama, di saluran YouTube Maxis
Diskaun 30% untuk panggilan IDD ke Australia, Cina, Hong Kong, Macau, Vietnam, Myanmar, Singapura, Taiwan, United Kingdom dan Amerika Syarikat pada 10 Februari
Diskaun 50% untuk semua panggilan 'on-net' pada 10 dan 11 Februari
Pihak pengurusan Maxis mengedarkan 'nian-gao' (kek pulut) kepada pelanggan di Pusat Maxis KLCC

SIARAN AKHBAR
Untuk siaran segera
Kuala Lumpur, 7 Februari 2013

Sempena perayaan Tahun Baru Cina yang akan datang, peneraju perkhidmatan telekomunikasi bersepadu Malaysia, Maxis Berhad (Maxis), menawarkan pelanggannya tawaran dan diskaun istimewa untuk panggilan dan perantauan, serta memperkenalkan satu siri video Tahun Baru Cina bernama 'Grandfather Stories', yang menampilkan seorang 'datuk' berkongsi cerita mengenai tradisi lama. Kesemua lapan video boleh dilihat di saluran YouTube Maxis di http://youtube.com/maxis. Selain itu, pelanggan juga boleh mengimbas kod QR khas yang boleh didapati dalam iklan cetak Tahun Baru Cina Maxis untuk melihat video-video tersebut. Pelanggan juga mempunyai peluang untuk berkongsi cerita mereka sendiri di laman Facebook rasmi Maxis di www.facebook.com/Maxis atau melalui Twitter di #yehyehstories.

Tawaran istimewa Maxis dan tempoh kesahan untuk panggilan dan perantauan pada Tahun Baru Cina ini termasuk diskaun 30% untuk panggilan IDD ke Australia, Cina, Hong Kong, Macau, Vietnam, Myanmar, Singapura, Taiwan, United Kingdom dan Amerika Syarikat pada 10 Februari 2013. Selain itu, pelanggan juga akan menikmati diskaun 50% untuk panggilan tempatan ke nombor-nombor Maxis dan Hotlink dari jam 10:00 pagi hingga 2:00 petang pada 10 dan 11 Februari 2013. Kedua-dua tawaran ini akan dipaparkan dalam bil bulanan pelanggan yang berikutnya.

Sementara itu, pelanggan juga boleh membuat panggilan ke Malaysia dari Cina, Hong Kong dan Taiwan pada hanya RM2.99 seminit dengan perkhidmatan 'Easy Callback' Maxis. Untuk mengaktifkan perkhidmatan ini, pelanggan hanya perlu mendail *100 # daripada telefon mudah alih mereka. Promosi ini sah dari 10 hingga 28 Februari 2013 sahaja.

Untuk menceriakan lagi perayaan Tahun Baru Cina tahun ini, Maxis pada hari ini menghadiahkan para pelanggan di Pusat Maxis KLCC dengan 'nian-gao' khas atau kek pulut serta satu kotak penyepit (chopsticks) sebagai tanda penghargaan diatas sokongan mereka. Pihak pengurusan Maxis juga hadir dalam pakaian tradisional Tahun Baru Cina dan menyambut pelanggan di Pusat Maxis KLCC, di mana mereka mengedarkan hadiah khas tersebut. 'Yeh Yeh' atau Datuk, bintang dalam siri video 'Grandfather Stories', juga menyertai pihak pengurusan Maxis di acara istimewa ini.

Cheong Mei Foong, Ketua Jenama Maxis, berkata, "Tahun Baru Cina adalah masa untuk bergembira dan menyambutnya dengan orang tersayang, dan Maxis teruja untuk membawa keceriaan ini kepada pelanggan kami dengan memberi ganjaran kepada mereka dalam bentuk promosi dan tawaran istimewa. Selain itu, dengan pelancaran siri video 'Grandfather Stories' , kami berharap untuk menghubungkan pelanggan semula dengan asal usul dan tradisi mereka melalui penggunaan teknologi, terutamanya semasa musim perayaan ini."

Untuk maklumat lanjut mengenai inisiatif Maxis untuk Tahun Baru Cina, sila lawati www.maxis.com.my

Lifestyle

Popular Posts

brochures Maxis Biggest Sale

Come celebrate the festive season with Maxis Biggest Sale! For the month of December 2019 until 29 February 2020, Maxis and Hotlink customers can enjoy awesome promotions on smartphones, with even more deals to come. Literally Maxis’ biggest sale for the year, there is something for everyone!

Lifestyle
access_time 04 Dec 2019
brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Allo signing

Maxis and Allo Technology Sdn. Bhd. (Allo), a wholly-owned subsidiary of Tenaga Nasional Berhad (TNB), will collaborate to provide greater access to fibre connectivity to more people and businesses in Cyberjaya and Bangsar South in the Klang Valley and Jasin in Malacca. Maxis and Allo today signed and exchanged an Access Agreement for the provision of High Speed Broadband (HSBB) Network Services