Maxis Raikan Tahun Baru Cina Dengan Tawaran Istimewa Bagi Pelanggan

Memperkenalkan 'Grandfather Stories', satu siri video yang menampilkan perkongsian cerita mengenai tradisi lama, di saluran YouTube Maxis
Diskaun 30% untuk panggilan IDD ke Australia, Cina, Hong Kong, Macau, Vietnam, Myanmar, Singapura, Taiwan, United Kingdom dan Amerika Syarikat pada 10 Februari
Diskaun 50% untuk semua panggilan 'on-net' pada 10 dan 11 Februari
Pihak pengurusan Maxis mengedarkan 'nian-gao' (kek pulut) kepada pelanggan di Pusat Maxis KLCC

SIARAN AKHBAR
Untuk siaran segera
Kuala Lumpur, 7 Februari 2013

Sempena perayaan Tahun Baru Cina yang akan datang, peneraju perkhidmatan telekomunikasi bersepadu Malaysia, Maxis Berhad (Maxis), menawarkan pelanggannya tawaran dan diskaun istimewa untuk panggilan dan perantauan, serta memperkenalkan satu siri video Tahun Baru Cina bernama 'Grandfather Stories', yang menampilkan seorang 'datuk' berkongsi cerita mengenai tradisi lama. Kesemua lapan video boleh dilihat di saluran YouTube Maxis di http://youtube.com/maxis. Selain itu, pelanggan juga boleh mengimbas kod QR khas yang boleh didapati dalam iklan cetak Tahun Baru Cina Maxis untuk melihat video-video tersebut. Pelanggan juga mempunyai peluang untuk berkongsi cerita mereka sendiri di laman Facebook rasmi Maxis di www.facebook.com/Maxis atau melalui Twitter di #yehyehstories.

Tawaran istimewa Maxis dan tempoh kesahan untuk panggilan dan perantauan pada Tahun Baru Cina ini termasuk diskaun 30% untuk panggilan IDD ke Australia, Cina, Hong Kong, Macau, Vietnam, Myanmar, Singapura, Taiwan, United Kingdom dan Amerika Syarikat pada 10 Februari 2013. Selain itu, pelanggan juga akan menikmati diskaun 50% untuk panggilan tempatan ke nombor-nombor Maxis dan Hotlink dari jam 10:00 pagi hingga 2:00 petang pada 10 dan 11 Februari 2013. Kedua-dua tawaran ini akan dipaparkan dalam bil bulanan pelanggan yang berikutnya.

Sementara itu, pelanggan juga boleh membuat panggilan ke Malaysia dari Cina, Hong Kong dan Taiwan pada hanya RM2.99 seminit dengan perkhidmatan 'Easy Callback' Maxis. Untuk mengaktifkan perkhidmatan ini, pelanggan hanya perlu mendail *100 # daripada telefon mudah alih mereka. Promosi ini sah dari 10 hingga 28 Februari 2013 sahaja.

Untuk menceriakan lagi perayaan Tahun Baru Cina tahun ini, Maxis pada hari ini menghadiahkan para pelanggan di Pusat Maxis KLCC dengan 'nian-gao' khas atau kek pulut serta satu kotak penyepit (chopsticks) sebagai tanda penghargaan diatas sokongan mereka. Pihak pengurusan Maxis juga hadir dalam pakaian tradisional Tahun Baru Cina dan menyambut pelanggan di Pusat Maxis KLCC, di mana mereka mengedarkan hadiah khas tersebut. 'Yeh Yeh' atau Datuk, bintang dalam siri video 'Grandfather Stories', juga menyertai pihak pengurusan Maxis di acara istimewa ini.

Cheong Mei Foong, Ketua Jenama Maxis, berkata, "Tahun Baru Cina adalah masa untuk bergembira dan menyambutnya dengan orang tersayang, dan Maxis teruja untuk membawa keceriaan ini kepada pelanggan kami dengan memberi ganjaran kepada mereka dalam bentuk promosi dan tawaran istimewa. Selain itu, dengan pelancaran siri video 'Grandfather Stories' , kami berharap untuk menghubungkan pelanggan semula dengan asal usul dan tradisi mereka melalui penggunaan teknologi, terutamanya semasa musim perayaan ini."

Untuk maklumat lanjut mengenai inisiatif Maxis untuk Tahun Baru Cina, sila lawati www.maxis.com.my

Maxis logo

Maxis offers three-month free access on Hotlink Postpaid 60 plans for healthcare frontliners

As the nation journeys through a recovery phase of Covid-19 and life under the new normal, the efforts and dedication of healthcare frontliners have still not gone unnoticed. Recognising their needs of essential connectivity, Maxis is offering a promotion dedicated for healthcare workers across 86 public and private hospitals nationwide with a three-month free access for its Hotlink Postpaid 60 plan. Each activated SIM card comes with 10GB data, plus free 10GB for YouTube, and unlimited calls and SMS to all networks.

Paul McManus

Maxis identified as a Technology Solutions Provider by MDEC to help SMEs restart their businesses

Maxis has been identified as a Technology Solutions Provider (TSP) by the Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) for the RM500 million SME Digitalisation Grant under Budget 2020.

Maxis Logo

Maxis hosts its first fully virtual AGM as health and safety of all remain top priority

Maxis today reached a historic milestone when it hosted its 11th Annual General Meeting (AGM) in full virtual proceedings today for the first time, where the meeting was conducted via live streaming and online voting. Maxis thanks its shareholders for their positive reception as well as for their virtual attendance and participation. Shareholders approved all the ordinary resolutions proposed at the AGM. Maxis also records its appreciation to the Securities Commission for the Guidance and FAQs on the conduct of virtual general meetings.