#MYBaikHati | Donate pre-loved devices for digital learning needs of B40 families! Read more

#MYBaikHati | Donate your pre-loved devices! Read

here

MCMC Volunteer Surveys, 22 Apr - 31 Dec | Click here for more details.

Ketua Pegawai Eksekutif Maxis Melepaskan Jawatan

SIARAN AKHBAR
Untuk siaran segera
Kuala Lumpur, 19 Mac 2013

Berikutan pengumuman yang dibuat pada 21 Disember 2012, Maxis Berhad (Maxis) ingin memaklumkan bahawa Sandip Das, Ketua Pegawai Eksekutif semasa Maxis (Chief Executive Officer - CEO) yang khidmatnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif berakhir pada 30 Jun 2013, telah memohon untuk diberi pelepasan awal dari jawatannya. Lembaga Pengarah telah bersetuju dengan permintaan Sandip, dan sewajarnya beliau akan melepaskan jawatannya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan sebagai Pengarah Maxis, berkuatkuasa dari 15 April 2013.

Sementara menunggu Johan Dennelind mengambil jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif yang baru pada 1 Julai 2013, satu jawatankuasa yang terdiri daripada Ketua Pegawai Kewangan, Nasution Mohamed; Ketua Pegawai Operasi Bersama, Suren J Amarasekera dan Mark Dioguardi, akan bekerjasama secara kolektif di bawah bimbingan dan arahan daripada, dan melapor kepada Pengerusi iaitu Raja Tan Sri Dato' Seri Arshad bin Raja Tun Uda. Ini adalah untuk memastikan Syarikat membuat keputusan yang berkesan dan kesinambungan operasi dalam tempoh tersebut.

Lembaga Pengarah juga ingin mengulangi ucapan terima kasih kepada Sandip diatas sumbangan berharga beliau kepada Syarikat sejak 6 tahun yang lalu, dan ingin mengucapkan selamat maju jaya dalam semua usaha beliau pada masa depan.

"Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Lembaga Pengarah dan kakitangan Maxis atas sokongan mereka. Saya berasa amat terharu kerana dapat bekerja dengan pasukan yang luar biasa, dan saya mengharapkan yang terbaik untuk Lembaga, Pengurusan dan kakitangan untuk masa depan," Sandip Das berkata.

Maxis announces Chairman transition

Maxis today announced that Raja Tan Sri Dato’ Seri Arshad bin Raja Tun Uda has decided to step down as Chairman of the Board of Maxis Berhad (Maxis) effective 22 April 2021, upon conclusion of the Company’s Annual General Meeting (AGM). Raja Tan Sri Arshad served as Chairman of Maxis since its listing on Bursa Malaysia in 2009.

Maxis launches eKelas Usahawan to empower women entrepreneurs with greater digital adoption

The reality is that digitalisation is no longer just a buzz phrase, but it has become an imperative for all walks of life as we head towards a more digital world. Recognising this immense potential and to create a positive, long-lasting impact, Maxis today launched eKelas Usahawan, a structured digital marketing programme to empower women entrepreneurs in rural communities to develop a stronger digital presence.

Maxis and Microsoft strengthen partnership to support an expanding digital workforce

Maxis and Microsoft continue to leverage their combined strengths to provide innovative digital solutions to business in Malaysia. The latest step in their partnership sees both companies modernising the digital workforce for increased productivity, efficiency, and convenience.