Enable Maxis VoLTE to experience lifelike call quality! For detailed steps and info, click

Experience lifelike call quality with VoLTE! Click

here.

Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info,

here.

Ketua Pegawai Eksekutif Maxis Melepaskan Jawatan

SIARAN AKHBAR
Untuk siaran segera
Kuala Lumpur, 19 Mac 2013

Berikutan pengumuman yang dibuat pada 21 Disember 2012, Maxis Berhad (Maxis) ingin memaklumkan bahawa Sandip Das, Ketua Pegawai Eksekutif semasa Maxis (Chief Executive Officer - CEO) yang khidmatnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif berakhir pada 30 Jun 2013, telah memohon untuk diberi pelepasan awal dari jawatannya. Lembaga Pengarah telah bersetuju dengan permintaan Sandip, dan sewajarnya beliau akan melepaskan jawatannya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan sebagai Pengarah Maxis, berkuatkuasa dari 15 April 2013.

Sementara menunggu Johan Dennelind mengambil jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif yang baru pada 1 Julai 2013, satu jawatankuasa yang terdiri daripada Ketua Pegawai Kewangan, Nasution Mohamed; Ketua Pegawai Operasi Bersama, Suren J Amarasekera dan Mark Dioguardi, akan bekerjasama secara kolektif di bawah bimbingan dan arahan daripada, dan melapor kepada Pengerusi iaitu Raja Tan Sri Dato' Seri Arshad bin Raja Tun Uda. Ini adalah untuk memastikan Syarikat membuat keputusan yang berkesan dan kesinambungan operasi dalam tempoh tersebut.

Lembaga Pengarah juga ingin mengulangi ucapan terima kasih kepada Sandip diatas sumbangan berharga beliau kepada Syarikat sejak 6 tahun yang lalu, dan ingin mengucapkan selamat maju jaya dalam semua usaha beliau pada masa depan.

"Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Lembaga Pengarah dan kakitangan Maxis atas sokongan mereka. Saya berasa amat terharu kerana dapat bekerja dengan pasukan yang luar biasa, dan saya mengharapkan yang terbaik untuk Lembaga, Pengurusan dan kakitangan untuk masa depan," Sandip Das berkata.

Maxis on track with JENDELA targets with 2021 initiatives well underway

Maxis continues to expand its fibre footprint with more than 6,500 premises passed in 2020. With that, Maxis has delivered 100% of its own 2020 targets for Jalinan Digital Negara (JENDELA), accelerating capacity with upgrades of more than 35% of the total upgrades of 16,367 sites by the industry.

Maxis inspires Malaysian families to celebrate health as a blessing this CNY

In these extraordinary times, Maxis remains committed to supporting the nation and customer needs with many initiatives. As the Chinese New Year festive season approaches, Maxis is ringing in the celebrations with an inspiring message to all Malaysians, on the importance of health and family togetherness this festive season.

Maxis Programmable Network brings new era of enterprise-grade connectivity and performance

Maxis is continuing with its commitment to help accelerate digitalisation for businesses with the launch of its Maxis Programmable Network (MPN), Malaysia’s first programmable software-defined network.