#MYBaikHati | Donate pre-loved devices for digital learning needs of B40 families! Read more

#MYBaikHati | Donate your pre-loved devices! Read

here

Enable Maxis VoLTE to experience lifelike call quality! For detailed steps and info, click

Experience lifelike call quality with VoLTE! Click

here.

Maxis Memberi Ganjaran Kepada Pelanggan Pada Hari Raya Aidilfitri Ini Dengan Tawaran Dan Promosi Menarik

Telefon pintar percuma bagi pelanggan yang mendaftar untuk pelan TalkMore28 dan internet mudah alih
Hot Tiket Internet Tanpa Had dengan kuota data sebanyak 500MB selama 15 hari, pada harga RM15
Rebat sebanyak RM800 bagi TV Internet Sony Bravia 46” dengan pendaftaran Internet Gentian Maxis Home dan IPTV Astro B.yond atau Internet Gentian Maxis Home
Diskaun sehingga 30% bagi panggilan IDD ke 10 negara pada Hari Raya pertama
Maxis meneruskan kempen Salam Ikhlas di mana pelanggan boleh mengakses lebih daripada 30 produk dan perkhidmatan Islam di pelbagai peranti

SIARAN AKHBAR
Untuk siaran segera
Kuala Lumpur, 2 Ogos 2013

Bersempena dengan sambutan Hari Raya yang akan datang, Maxis Berhad (Maxis), satu-satunya pembekal perkhidmatan komunikasi di Malaysia, telah memperkenalkan pelbagai tawaran dan promosi yang menarik untuk pelanggan pascabayar, Hotlink dan Maxis Home. Antaranya termasuk tawaran telefon pintar Raya Maxis, di mana pelanggan boleh mendapatkan Huawei Y300, Sony Xperia E atau Nokia Lumia 520 secara percuma apabila mereka mendaftar untuk pelan TalkMore28 dan internet mudah alih, serta diskaun untuk peranti diupaya LTE. Peranti-peranti ini boleh didapati di Pusat Maxis di seluruh negara dan juga boleh dibeli melalui Maxis Online Store di https://store.maxis.com.my. Tawaran telefon pintar Raya Maxis adalah sah sehingga 30 September 2013. Pelanggan Maxis dan Hotlink juga akan menikmati diskaun sehingga 30% bagi Panggilan Terus Antarabangsa (Intenational Direct Dialing - IDD) ke 10 negara pada Hari Raya pertama.

Selain itu, Hotlink menawarkan para pelanggannya pelayaran internet tanpa had pada musim Raya ini dengan Hot Tiket Internet Tanpa Had, yang boleh didapati untuk hanya RM15. Hot Tiket ini boleh dibeli di mana-mana Pusat Maxis atau peniaga Hotlink di seluruh negara, dan boleh didapati sehingga 31 Disember 2013. Untuk mengaktifkan Hot Tiket ini, pelanggan perlu mendail *105*16 kod digit# dari telefon mudah alih mereka.

Bagi perkhidmatan kediaman, Maxis telah memperkenalkan satu tawaran eksklusif Raya bagi perkhidmatan Internet Gentian Maxis Home dengan Astro B.yond IPTV, di mana pelanggan yang mendaftar untuk perkhidmatan tersebut akan menerima rebat sebanyak RM800 bagi pembelian TV Internet Sony Bravia 46”. Tawaran ini adalah sah sehingga 15 September 2013.
Dushyan Vaithiyanathan, Ketua Perniagaan Pengguna Maxis, berkata, ”Bersempena musim perayaan ini, ia amat bersesuaian untuk Maxis memberi ganjaran kepada para pelanggan kami dengan tawaran istimewa bagi produk dan perkhidmatan yang berkaitan. Kami berharap proposisi yang menarik ini akan meningkatkan pengalaman komunikasi mereka antara satu sama lain terutamanya apabila keluarga dan rakan-rakan berkumpul bersama untuk meraikan hari yang istimewa ini.”

Maxis juga meneruskan kempen Salam Ikhlas, iaitu serangkaian kandungan dan perkhidmatan Islam bersepadu yang merangkumi lebih daripada 30 perkhidmatan Islam merentasi pelbagai peranti. Perkhidmatan terbaru yang diperkenalkan di bawah Salam Ikhlas 2013 adalah aplikasi Maxis Traffic Monitoring percuma, yang membolehkan pelanggan untuk memantau keadaan trafik pada masa nyata(real-time) dari telefon mudah alih mereka, menjadikannya lebih mudah bagi para pelanggan untuk merancang perjalanan mereka terutamanya semasa musim perayaan. Aplikasi ini membolehkan pelanggan memantau keadaan trafik di 30 lokasi di sekitar Lembah Klang, Johor Bahru dan Pulau Pinang. Untuk mengakses Salam Ikhlas, pelanggan hanya perlu dail *222# dari mana-mana telefon mudah alih.

Bersempena dengan perayaan Raya tahun ini, dan bagi menghargai sokongan mereka, ahli-ahli pasukan pengurusan Maxis juga telah mengedarkan biskut Raya kepada para pelanggan di Pusat Maxis KLCC baru-baru ini. Maxis juga telah memperkenalkan iklan TV Raya, yang memfokuskan tema berhubung dengan orang yang tersayang, terutamanya pada musim perayaan ini. Iklan ini boleh disaksikan di saluran YouTube Maxis di www.youtube.com/maxis dan akan mula ditayangkan di TV pada Hari Raya pertama.

 

Nota kepada Pengarang:

Sila rujuk kepada Lampiran 1 yang dilampirkan untuk maklumat terperinci mengenai Tawaran dan Promosi Raya Maxis.

Atau, untuk maklumat lanjut mengenai:

Tawaran Telefon Pintar Raya, sila layari www.maxis.com.my.
Hot Tiket Internet Tanpa Had, sila layari www.hotlink.com.my.
Internet Fiber Maxis Home dengan Astro B.yond IPTV & Internet Fiber Maxis Home, sila layari maxis.com.my/fibreoffer.
Salam Ikhlas, sila layari www.maxis.com.my/ikhlas.
- tamat -

 

LAMPIRAN 1: TAWARAN & PROMOSI RAYA MAXIS

Tawaran Telefon Pintar Raya

Pada musim Raya ini, Maxis telah memperkenalkan satu tawaran telefon pintar untuk semua jenis pelanggan, dengan proposisi peranti yang akan memenuhi keperluan masing-masing. Maklumat terperinci mengenai tawaran telefon pintar Raya Maxis adalah seperti berikut:

  TELEFON PINTAR PERCUMA
TELEFON PINTAR MID-RANGE (PADA HARGA DISKAUN)
  Huawei Y300 Sony 
Xperia E 
Nokia
Lumia 520
Sony 
Xperia L 
Samsung Galaxy 
Mega (LTE) 
Samsung Galaxy 
Note II 
Pelanggan sedia ada
PERCUMA
PERCUMA
PERCUMA
RM299 RM899 RM1,099
Pelan kadar

 TalkMore

28

 TalkMore

28

 TalkMore

28

 TalkMore

48

 TalkMore

48

 TalkMore

48

Pelan internet mudah alih
200MB 500MB 500MB 1GB 1GB 1GB

Komitmen bulanan

(dengan kontrak selama 24 bulan)

RM56 RM66 RM66 RM96 RM96 RM96

 

Selain itu, para pelanggan yang berhijrah ke Maxis daripada pembekal perkhidmatan yang lain akan layak untuk telefon pintar percuma serta menikmati diskaun tambahan sebanyak RM200 daripada harga telefon pintar mid-range, serta peranti diupaya LTE seperti Samsung Galaxy S4, BlackBerry Q10 dan iPhone 5, apabila mereka mendaftar untuk pelan terpilih.

Hot Tiket Internet Tanpa Had Hotlink

Pelanggan Hotlink akan dapat menikmati pelayaran tanpa had pada musim perayaan ini dengan Hot Tiket Internet Tanpa Had Hotlink, yang menawarkan kuota data sebanyak 500MB dan internet tanpa had selama 15 hari, pada hanya RM15. Apabila pelanggan telah mencapai kuota data, mereka masih akan dapat melayari internet pada kelajuan 64Kbps.

Di samping itu, pelanggan Hotlink boleh menebus dua ketul ayam KFC percuma dengan membeli dua RM15 Hot Tiket Internet dan menyampaikannya di mana-mana kedai KFC di seluruh negara. Tawaran ini sah sehingga 30 September 2013.

Promosi IDD Raya

Pada hari Raya pertama, pelanggan Maxis dan Hotlink akan dapat menikmati diskaun sehingga 30% bagi panggilan IDD (Direct Dial dan Hot IDD 132) ke 10 negara, iaitu Australia, Bangladesh, India, Indonesia, Pakistan, Arab Saudi, Singapura, Thailand, UK dan Amerika Syarikat.

Pelanggan hanya perlu mendail 00 (kod negara) (kod kawasan) (nombor telefon), bagi panggilan Direct Dial dan 132 00 (kod negara) (kod kawasan) (nombor telefon) bagi panggilan Hot IDD 132. Tawaran ini sah pada hari Raya pertama sahaja. 


Tawaran Raya bagi Internet Gentian Maxis Home dengan IPTV Astro B.yond & Internet Gentian Maxis Home

Pelanggan Maxis akan dapat menikmati rebat sebanyak RM800 dengan pembelian TV Internet Sony Bravia 46”, dengan hanya mendaftar untuk pakej Internet Gentian Maxis Home dengan IPTV Astro B.yond atau Internet Gentian Maxis Home. Dengan tawaran yang terhad ini, pelanggan boleh mendapatkan internet TV definisi tinggi pada hanya RM2,699 (selepas rebat), bersama dengan alat kawalan jauh TV Sony NFC bernilai RM199.

Perkhidmatan Internet Gentian Maxis Home 10Mbps menawarkan pelanggan kelajuan dua kali ganda tetapi pada harga yang sama seperti pembekal perkhidmatan jalur lebar gentian yang lain, serta diskaun bulanan sebanyak RM25 bagi pakej Astro Superpack dan saluran HD tambahan tanpa caj tambahan apabila mereka mendaftar untuk pakej IPTV.

Archives
Tags

Popular
Posts

Celcom, Digi, Maxis sign definitive agreement to collaborate on fibre to base station for faster roll out to consumers

Celcom, Digi, Maxis sign definitive agreement to collaborate on fibre to base station for faster roll out to consumers

Celcom Axiata Bhd (“Celcom”), Digi Telecommunications Sdn Bhd (“Digi”), and Maxis Berhad (“Maxis”) announced that they have concluded a Definitive Agreement to jointly develop and share fibre infrastructure, allowing for faster and more efficient deployment of fibre backhaul to base stations and avoiding duplication of fibre infrastructure in the country. This collaboration will enable improved widespread of 4G connectivity to all Malaysians and increase the country’s fibre infrastructure in line with ambitions under the National Digital Infrastructure Plan (JENDELA), as well as preparing for tower infrastructure for a 5G future.

TELL ME MORE
Maxis announces Chairman transition

Maxis announces Chairman transition

Maxis today announced that Raja Tan Sri Dato’ Seri Arshad bin Raja Tun Uda has decided to step down as Chairman of the Board of Maxis Berhad (Maxis) effective 22 April 2021, upon conclusion of the Company’s Annual General Meeting (AGM). Raja Tan Sri Arshad served as Chairman of Maxis since its listing on Bursa Malaysia in 2009.

TELL ME MORE
Maxis launches eKelas Usahawan to empower women entrepreneurs with greater digital adoption

Maxis launches eKelas Usahawan to empower women entrepreneurs with greater digital adoption

The reality is that digitalisation is no longer just a buzz phrase, but it has become an imperative for all walks of life as we head towards a more digital world. Recognising this immense potential and to create a positive, long-lasting impact, Maxis today launched eKelas Usahawan, a structured digital marketing programme to empower women entrepreneurs in rural communities to develop a stronger digital presence.

TELL ME MORE