Maxis bekerjasama dengan Kerajaan Selangor sediakan penyelesaian untuk membolehkan e-bazaar Ramadan

  • Bekerjasama dengan Menteri Besar Selangor Incorporated (MBI) untuk menyokong promosi PLATS, inisiatif e-Bazaar Negeri Selangor untuk membantu digitalisasi PKS dan beroperasi di sekitar 'normal baru'
  • Memberi sokongan komunikasi dengan 500,000 eSMS kepada penduduk di Selangor untuk mempromosikan PLATS
  • Sebahagian dari sokongan Maxis kepada Kerajaan dalam meringankan beban PKS dalam tempoh PKPB

Ketika umat Islam di Malaysia menyambut bulan Ramadan di era 'normal baru', Maxis terus menjadi pengupaya digital yang komited dan menjadi rakan kongsi kepada Kerajaan dan PKS.

Baru-baru ini, Maxis telah bekerjasama dengan Menteri Besar Incorporated (MBI), cabang pelaburan Kerajaan Selangor, untuk membantu mempromosikan Platform Selangor (PLATS), satu inisiatif e-Bazaar yang bertujuan untuk membantu digitalisasi perniagaan kecil dan penjaja bazar untuk beroperasi semasa tempoh Perintah Kawalan Gerakan Bersyarat (PKPB). Sehubungan itu, Maxis telah memberikan sokongan komunikasi melalui 500,000 eSMS kepada penduduk di Selangor sepanjang bulan Ramadan.

“Kami memuji usaha Kerajaan Selangor dalam membantu perniagaan berkembang terutama dalam keadaan sukar ini melalui inovasi PLATS. Dengan PKS menjadi tonggak pertumbuhan yang penting bagi negara, mereka perlu menggukana teknologi sebagai pengupaya untuk menjadi lebih tangkas dan mudah menyesuaikan diri agar perniagaan mereka terus berjalan terutama pada masa yang mencabar ini. Dengan rendah hati, kami berharap sumbangan ini memberi kemudahan tambahan kepada pemilik perniagaan di Selangor, dan mengekalkan suasana dan tradisi bazar Ramadan dengan membawanya ke rumah,” kata Mariam Bevi Batcha, Ketua Pegawai Hal Ehwal Korporat Maxis.

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis Biggest Sale

Maxis Biggest Sale offers the latest devices for only RM1 and postpaid plans with up to 100GB data

Maxis customers have another reason to celebrate the Raya festive season. Maxis Biggest Sale has begun and will run for the next three months, or while stocks last. New smartphones are going for only RM1, and customers can enjoy even more data on their plans permanently.

TELL ME MORE
Paul McManus

Maxis identified as a Technology Solutions Provider by MDEC to help SMEs restart their businesses

Maxis has been identified as a Technology Solutions Provider (TSP) by the Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) for the RM500 million SME Digitalisation Grant under Budget 2020.

TELL ME MORE
Anugerah Gemilang

Maxis eKelas demonstrates impact on academic performance with new Anugerah Gemilang recipients

Maxis eKelas continues its steady progress as a programme that aims to improve the academic performance of students in rural communities. Recently, Maxis awarded 75 most improved eKelas students with its Anugerah Gemilang (student grant award) for 2019, triple the number of recipients from last year.

TELL ME MORE