Maxis bantu hospital dengan keperluan sambungan

• Sumbangan perkhidmatan Jalur Lebar Tetap Tanpa Wayar, Jalur Lebar Tanpa Wayar dan peranti kad SIM Hotlink Postpaid Flex percuma bagi Hospital Sungai Buloh dan Hospital Kuala Lumpur
  • Mengukuhkan lagi prestasi rangkaian di hospital untuk manfaat pengguna
  • Maxis tetap komited untuk menyokong Kerajaan dalam melaksanakan langkah-langkah yang diperlukan pada masa sukar ini

Selari dengan usaha negara dalam terus memerangi COVID-19, Maxis komited untuk menyokong Kementerian Kesihatan dengan memenuhi keperluan sambungan yang sememangnya satu perkhidmatan perlu bagi Hospital Sungai Buloh dan Hospital Kuala Lumpur. Inisiatif ini berupa sumbangan perkhidmatan Jalur Lebar Tetap Tanpa Wayar dan Jalur Lebar Tanpa Wayar di hospital, serta komunikasi mudah alih termasuk peranti untuk menyokong keperluan komunikasi tambahan semasa COVID-19. Di samping itu, Maxis juga telah melabur untuk memperkukuhkan lagi liputan prestasi rangkaian di hospital untuk manfaat semua pengguna di lokasi-lokasi ini.

“Kemudahan internet sangat penting bagi doktor dan pasukan perubatan kami, serta pekerja barisan hadapan di pusat-pusat arahan hospital, wad sementara dan kecemasan, serta bilik operasi, ketika kami bekerjasama untuk melawan pandemik ini. Kami menghargai sokongan daripada Maxis dalam membantu kami dengan keperluan komunikasi di hospital ketika menghadapi cabaran besar COVID-19. Semua pihak perlu bersatu padu untuk putuskan rantaian penularan COVID-19, kita mesti menang!” kata YB Dato’ Sri Dr. Adham bin Baba, Menteri Kesihatan Malaysia.

"Kami sangat berterima kasih kepada semua pekerja barisan hadapan dan profesional perubatan di seluruh negara yang terus mendedikasikan masa mereka untuk melawan penyebaran COVID-19. Perkhidmatan mereka demi negara ini tidak dapat dipertikaikan. Di samping inisiatif lain yang telah kami lakukan untuk pelanggan Maxis, kami ingin memastikan para profesional kesihatan juga disokong dengan penyambungan yang boleh dipercayai. Ia sangat penting pada masa yang mencabar ini,"kata Gokhan Ogut, Ketua Pegawai Eksekutif Maxis.

Maxis tetap komited untuk menyokong para pekerja, pelanggan dan komuniti yang memerlukan, dan menggalakkan semua anggota masyarakat untuk terus kekal selamat, sihat dan bersambung.

Retransformation

Maxis calls on organisations to rethink Digital Transformation Strategy through Retransformation

Maxis is calling on organisations in Malaysia to rethink and reevaluate their digital transformation strategies.

Always Be Ahead in a changing world

Maxis makes commitment to enable customers to Always Be Ahead in a changing world

In a time of constant change across the world, driven especially by advancements in technology, Maxis today unveiled its new brand purpose: To bring together the best of technologies to help people, businesses and the nation to Always Be Ahead in a changing world. The new brand purpose was launched in conjunction with Maxis’ 25th anniversary and the upcoming Merdeka celebrations, to signify the intertwining of Maxis’ and Malaysia’s past, present and future journey together in this rapidly evolving digital age.

Natalia Navin, Chief Human Resource Officer, Maxis

Maxis launches three new scholarships in building future technology and innovation leaders

In its commitment to building tech-savvy and forward-thinking leaders, Maxis has launched three new scholarships to support the aspirations of bright and deserving young individuals. Candidates can apply for the Maxis Women in Tech Undergraduate 2020 Scholarship, Maxis Tech Undergraduate 2020 Scholarship and the Maxis Young Leaders Undergraduate 2020 Scholarship. Due to the overwhelming response received from applicants, the initial submission deadline of 31 August has now been extended to 14 September to allow more students to apply.