PKS Mengambil Bahagian Dalam Pengalaman Digital Unik Di Maxis-MRCA Youth M-RACE

Sebahagian daripada usahanya untuk membantu mendigitalkan perniagaan, Maxis hari ini menganjurkan Maxis-MRCA Youth M-RACE, cabaran ala 'Amazing Race' yang menyaksikan para peserta mengambil bahagian dalam pengalaman digital yang unik menggunakan Penyelesaian Perniagaan Maxis. Lebih daripada 50 ahli Pemuda MRCA mengambil bahagian dalam acara tersebut, dimana mereka perlu memandu ke beberapa lokasi di Cyberjaya dan Putrajaya untuk menyelesaikan teka-teki dan pelbagai cabaran sebagai satu pasukan, serta mencari ‘harta karun’ menggunakan penyelesaian perniagaan Maxis.

Para peserta memulakan perjalanan mereka dari Cyberview Resort & Spa dengan menaiki kereta BMW. Mereka kemudian diberi tugasan secara digital melalui penyelesaian Maxis mWorkforce. Di antara cabaran yang perlu dilengkapkan dalam M-RACE ini termasuk menubuhkan sebuah kedai, membangunkan produk dan menjualnya melalui Maxis eCommerce, yang merupakan perkhidmatan menyeluruh yang dibina untuk PKS untuk memacu pendapatan dari e-dagang, dan termasuk pembangunan kedai web, pemasaran digital dan perkhidmatan analisis. Mereka kemudiannya perlu menghantar produk tersebut menggunakan mDrive dan mengesan lokasi kenderaan lain sebagai salah satu daripada cabaran acara ini.

Peserta juga dikehendaki menyelesaikan soalan-soalan trivia dan mencari harta karun di sepanjang perjalanan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti menarik yang mendemonstrasikan penyelesaian perniagaan Maxis lain seperti Maxis Cloud POS, Maxis FlexiShare, Maxis ONEBusiness Fibre dan Unity Hotline.

“Sekarang, pendigitalan amat penting bagi perniagaan. Melalui pelbagai penyelesaian perniagaan kami, Maxis memberi kuasa kepada syarikat-syarikat – besar atau kecil – dengan alat-alat yang relevan untuk membantu mereka bekerja, beroperasi dan berinteraksi dengan lebih berkesan dengan pelanggan mereka dalam era digital ini,” kata Loong Tuck Weng, Ketua Perusahaan Maxis.

“Kami menganjurkan Maxis-MRCA Youth M-RACE ini sebagai satu cara yang menyeronokkan dan interaktif untuk usahawan muda mengalami penyelesaian perniagaan kami secara langsung, supaya mereka dapat memahami sepenuhnya bagaimana setiap penyelesaian dapat memberi manfaat kepada mereka,” kata Kevin Lee, Ketua PKS Maxis.

Pemuda MRCA, yang terdiri daripada ahli-ahli yang berusia 40 tahun ke bawah, dilancarkan dengan matlamat untuk menggalakkan dan mengembangkan minda keusahawanan di kalangan golongan muda. Melalui kumpulan ini, MRCA akan berusaha untuk memupuk dan memperkasakan ahli-ahlinya melalui pendidikan, advokasi dan komunikasi.

Maxis telah bekerjasama dengan BMW Wheelcorp Premium, Samsung, Setia Haruman, Petronas, GHHS Healthcare dan Coca-Cola bagi acara yang menarik ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai Penyelesaian Perniagaan Maxis, layari www.maxis.com.my/sme atau hubungi kami di 1-800-82-1919.

Maxis logo

Maxis offers three-month free access on Hotlink Postpaid 60 plans for healthcare frontliners

As the nation journeys through a recovery phase of Covid-19 and life under the new normal, the efforts and dedication of healthcare frontliners have still not gone unnoticed. Recognising their needs of essential connectivity, Maxis is offering a promotion dedicated for healthcare workers across 86 public and private hospitals nationwide with a three-month free access for its Hotlink Postpaid 60 plan. Each activated SIM card comes with 10GB data, plus free 10GB for YouTube, and unlimited calls and SMS to all networks.

Paul McManus

Maxis identified as a Technology Solutions Provider by MDEC to help SMEs restart their businesses

Maxis has been identified as a Technology Solutions Provider (TSP) by the Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) for the RM500 million SME Digitalisation Grant under Budget 2020.

Maxis logo

Telecommunications operators extend use of free 1GB productivity Internet offer to 24 hours

1 July 2020 – Telecommunications operators Celcom Axiata Berhad (“Celcom”), Digi Telecommunications Sdn Bhd (“Digi”), Maxis Berhad (“Maxis”), U Mobile Sdn Bhd (“U Mobile”), and Telekom Malaysia Berhad (“TM”) through unifi mobile, are now enhancing connectivity support for the rakyat’s work and learning needs by extending access to the daily free 1GB Productivity Internet offer to 24 hours. This will be effective from 1 July 2020 until 31 December 2020, or customers can refer to their respective service providers for effective start dates. Previously, access to the daily free 1GB internet was available from 8am and 6pm.