maxis

Maxis Melancarkan ONERetail - Penyelesaian Lengkap Digital Yang Pertama Untuk Industri Runcit

schedule 06 Jun 2018

Perniagaan runcit kini mempunyai akses kepada penyelesaian lengkap untuk memodenkan perniagaan mereka sepenuhnya.

Maxis ONERetail – iaitu penyelesaian digital komprehensif yang merangkumi jualan berasaskan awan, e-dagang dan pemasaran SMS yang melengkapi penyelesaian Internet mudah alih dan tetap yang sedia ada – menghapuskan kerumitan mengguna pakai penyelesaian sedikit demi sedikit dari beberapa pembekal, menggunakan satu pembekal khas. Maxis adalah syarikat telekomunikasi pertama di Malaysia yang menawarkan penyelesaian digital lengkap bagi industri runcit.

“Teknologi kini semakin menjadi pengupaya utama bagi sebarang perniagaan. Walaupun ketersedian yang meluas, hampir 70% daripada PKS masih tidak mempunyai kehadiran dalam talian. Sementara itu, tinjauan dari kajian dalaman mengenal pasti beberapa masalah yang sering dihadapi oleh pemilik perniagaan PKS, termasuk menghabiskan terlalu banyak masa bagi jualan secara manual & pemantauan inventori, pengembangan kedai, peningkatan kos operasi dan tenaga kerja serta tidak mengetahui apa yang sebenarnya pelanggan mereka inginkan.

Oleh itu, Maxis ONERetail adalah satu penyelesaian yang ideal untuk pemilik perniagaan kerana ia mengupayakan mereka untuk memaksimumkan potensi teknologi, meningkatkan kecekapan operasi dan kekal relevan dengan pelanggan mereka,” kata Shanti Jusnita Johari, Ketua Perusahaan Maxis.

Antara penyelesaian yang ditawarkan melalui Maxis ONERetail termasuk:

1. eCommerce : Webstore tersendiri oleh pakar-pakar digital khas, tinjauan dan analisis prestasi jualan dalam bentuk dashboard, dan perkhidmatan pemasaran digital untuk meningkatkan kehadiran dalam talian. Maxis adalah syarikat telekomunikasi pertama di Malaysia untuk menawarkan penyelesaian eCommerce yang lengkap dan menyeluruh - termasuk pembinaan webstore, pemasaran digital, dashboard dan khidmat nasihat eCommerce.
  2. Cloud POS: Perniagaan dapat mengakses laporan jualan & inventori dalam masa nyata dari satu platform dalam talian, serta membina analisis jualan & pelanggan. Platform berasaskan awan ini mengupayakan mereka untuk mengakses semua data ini pada bila-bila masa dan dari mana sahaja. Naik taraf perisian secara percuma dan tanpa gangguan juga termasuk dalam tawaran ini. Ia adalah satu-satunya Cloud POS di negara yang boleh digunakan dengan perkakasan sedia ada peruncit.
  3. mPOS: Terima pembayaran kad di mana-mana sahaja. mPOS juga membolehkan pelanggan mengakses laporan dalam masa nyata, menerima jumlah bayaran yang besar dengan bayaran urus niaga kad kredit yang rendah.
  4. eSMS: Dekati pelanggan yang relevan dengan memusatkan koleksi data pelanggan dan tingkatkan jumlah pelanggan ke kedai.

Pada sidang media hari ini, Maxis telah mempamerkan dua penyelesaian teras Maxis ONERetail – iaitu Cloud POS dan eCommerce - dengan maklumbalas dari pelanggan yang kini mengamalkannya dalam perniagaan masing-masing. XIXILI, sebuah jenama pakaian dalaman, telah menggunakan penyelesaian e-dagang Maxis, manakala kedai roti tempatan, Haruka Bakery, kini menggunakan penyelesaian Cloud POS Maxis.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Maxis ONERetail, lawati www.maxis.com.my/ONERetail atau hubungi 1700-81-8881.

Enterprise

Popular Posts

brochures Maxis Biggest Sale

Come celebrate the festive season with Maxis Biggest Sale! For the month of December 2019 until 29 February 2020, Maxis and Hotlink customers can enjoy awesome promotions on smartphones, with even more deals to come. Literally Maxis’ biggest sale for the year, there is something for everyone!

Lifestyle
access_time 04 Dec 2019
brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Hotlink Rewards, Free Prizes Every Day

Everybody loves prizes! So, in conjunction with its first anniversary since launching last November, Hotlink Rewards is making it super easy for Malaysians to click and be rewarded. Hotlink customers stand a chance to take home Oppo phones, GoPro Hero 7 cameras, Sony PlayStation 4 Pro consoles, Pensonic air fryers and RM500 Shopee e-vouchers, by just logging into the Hotlink RED App and redeeming the respective ‘Free Prizes Every Day’ deal from now until 31 December.

Lifestyle
access_time 02 Dec 2019