Maxis Melancarkan ONERetail - Penyelesaian Lengkap Digital Yang Pertama Untuk Industri Runcit

Perniagaan runcit kini mempunyai akses kepada penyelesaian lengkap untuk memodenkan perniagaan mereka sepenuhnya.

Maxis ONERetail – iaitu penyelesaian digital komprehensif yang merangkumi jualan berasaskan awan, e-dagang dan pemasaran SMS yang melengkapi penyelesaian Internet mudah alih dan tetap yang sedia ada – menghapuskan kerumitan mengguna pakai penyelesaian sedikit demi sedikit dari beberapa pembekal, menggunakan satu pembekal khas. Maxis adalah syarikat telekomunikasi pertama di Malaysia yang menawarkan penyelesaian digital lengkap bagi industri runcit.

“Teknologi kini semakin menjadi pengupaya utama bagi sebarang perniagaan. Walaupun ketersedian yang meluas, hampir 70% daripada PKS masih tidak mempunyai kehadiran dalam talian. Sementara itu, tinjauan dari kajian dalaman mengenal pasti beberapa masalah yang sering dihadapi oleh pemilik perniagaan PKS, termasuk menghabiskan terlalu banyak masa bagi jualan secara manual & pemantauan inventori, pengembangan kedai, peningkatan kos operasi dan tenaga kerja serta tidak mengetahui apa yang sebenarnya pelanggan mereka inginkan.

Oleh itu, Maxis ONERetail adalah satu penyelesaian yang ideal untuk pemilik perniagaan kerana ia mengupayakan mereka untuk memaksimumkan potensi teknologi, meningkatkan kecekapan operasi dan kekal relevan dengan pelanggan mereka,” kata Shanti Jusnita Johari, Ketua Perusahaan Maxis.

Antara penyelesaian yang ditawarkan melalui Maxis ONERetail termasuk:

1. eCommerce : Webstore tersendiri oleh pakar-pakar digital khas, tinjauan dan analisis prestasi jualan dalam bentuk dashboard, dan perkhidmatan pemasaran digital untuk meningkatkan kehadiran dalam talian. Maxis adalah syarikat telekomunikasi pertama di Malaysia untuk menawarkan penyelesaian eCommerce yang lengkap dan menyeluruh - termasuk pembinaan webstore, pemasaran digital, dashboard dan khidmat nasihat eCommerce.
  2. Cloud POS: Perniagaan dapat mengakses laporan jualan & inventori dalam masa nyata dari satu platform dalam talian, serta membina analisis jualan & pelanggan. Platform berasaskan awan ini mengupayakan mereka untuk mengakses semua data ini pada bila-bila masa dan dari mana sahaja. Naik taraf perisian secara percuma dan tanpa gangguan juga termasuk dalam tawaran ini. Ia adalah satu-satunya Cloud POS di negara yang boleh digunakan dengan perkakasan sedia ada peruncit.
  3. mPOS: Terima pembayaran kad di mana-mana sahaja. mPOS juga membolehkan pelanggan mengakses laporan dalam masa nyata, menerima jumlah bayaran yang besar dengan bayaran urus niaga kad kredit yang rendah.
  4. eSMS: Dekati pelanggan yang relevan dengan memusatkan koleksi data pelanggan dan tingkatkan jumlah pelanggan ke kedai.

Pada sidang media hari ini, Maxis telah mempamerkan dua penyelesaian teras Maxis ONERetail – iaitu Cloud POS dan eCommerce - dengan maklumbalas dari pelanggan yang kini mengamalkannya dalam perniagaan masing-masing. XIXILI, sebuah jenama pakaian dalaman, telah menggunakan penyelesaian e-dagang Maxis, manakala kedai roti tempatan, Haruka Bakery, kini menggunakan penyelesaian Cloud POS Maxis.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Maxis ONERetail, lawati www.maxis.com.my/ONERetail atau hubungi 1700-81-8881.

Maxis logo

Maxis offers three-month free access on Hotlink Postpaid 60 plans for healthcare frontliners

As the nation journeys through a recovery phase of Covid-19 and life under the new normal, the efforts and dedication of healthcare frontliners have still not gone unnoticed. Recognising their needs of essential connectivity, Maxis is offering a promotion dedicated for healthcare workers across 86 public and private hospitals nationwide with a three-month free access for its Hotlink Postpaid 60 plan. Each activated SIM card comes with 10GB data, plus free 10GB for YouTube, and unlimited calls and SMS to all networks.

Paul McManus

Maxis identified as a Technology Solutions Provider by MDEC to help SMEs restart their businesses

Maxis has been identified as a Technology Solutions Provider (TSP) by the Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) for the RM500 million SME Digitalisation Grant under Budget 2020.

Maxis Logo

Maxis hosts its first fully virtual AGM as health and safety of all remain top priority

Maxis today reached a historic milestone when it hosted its 11th Annual General Meeting (AGM) in full virtual proceedings today for the first time, where the meeting was conducted via live streaming and online voting. Maxis thanks its shareholders for their positive reception as well as for their virtual attendance and participation. Shareholders approved all the ordinary resolutions proposed at the AGM. Maxis also records its appreciation to the Securities Commission for the Guidance and FAQs on the conduct of virtual general meetings.