maxis

Maxis Melancarkan Pusat Maxis Baru Di AEON Mall, Kuching Central

schedule 02 May 2018

Maxis kini mempunyai 10 Pusat Maxis di Sarawak, berikutan pelancaran kedai terbaharu minggu lalu di Kuching Central. Kini, bilangan Pusat Maxis yang dimodenkan di seluruh negara adalah sebanyak 63. Selain Pusat Maxis, terdapat 197 Rakan Eksklusif Maxis di seluruh negara, dimana lapan daripadanya terletak di Sarawak.

Mengulas mengenai pembukaan kedai terbaharu ini, Alexius Bong, Ketua Wilayah Maxis di Sarawak berkata, “Kami amat teruja dengan pelancaran Pusat Maxis baharu kami, kerana ia akan memenuhi keperluan pelanggan yang semakin meningkat untuk Internet mudah alih dan perkhidmatan gaya hidup. Kedai ini akan menawarkan pelan dan penyelesaian menarik seperti MaxisONE Prime, Hotlink Postpaid Flex, perkhidmatan Internet fiber rumah, serta peranti pintar dan aksesori untuk pelanggan individu dan perusahaan. Ini boleh didapati melalui program ‘mudah dimiliki’ dan ‘bebas bimbang’ seperti Zerolution. Pelanggan kami di Sarawak menggunakan purata data lebih daripada 9GB sebulan, satu petunjuk jelas bahawa mereka amat sukakan Internet. Untuk memberikan pengalaman terbaik kepada para pelanggan, kami terus melabur dalam rangkaian 4G LTE No. 1 kami yang kini meliputi lebih daripada 40 bandar, termasuk bandar-bandar pedalaman di Sarawak.”

Bagi masa yang terhad sahaja, pelanggan yang mendaftar untuk pelan atau membeli peranti di Pusat Maxis terbaharu ini akan membawa pulang premium eksklusif secara percuma. Lawati kedai ini di G22, Aras Bawah, AEON Mall, Kuching Central.

Lifestyle

Popular Posts

brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Microsoft MOU

In line with its ambition to be the leading ICT and solutions provider for Enterprise customers, Maxis is proud to announce its collaboration with Microsoft (Malaysia) Sdn Bhd (Microsoft) through a Memorandum of Understanding (MoU), committing to use their respective expertise, technology and capabilities to create innovative digital solutions for organisations in Malaysia. Concurrently, the collaboration makes Maxis the first telco in Malaysia to offer fixed line voice calls with Microsoft Teams unified communications, as part of Microsoft’s Modern Workplace solutions.

Enterprise
access_time 28 Jan 2020