maxis

Maxis Menawarkan Penyelesaian Pembayaran Terurus Selamat Yang Terbaik Dalam Kelas Melalui Kerjasama Dengan TNS

schedule 13 Oct 2017

Maxis dan Transaction Network Services (TNS) telah bekerjasama untuk menawarkan rangkaian terurus selamat yang terbaik dalam kelas untuk institusi kewangan dan pembayaran. Dengan gabungan rangkaian berkelajuan tinggi Maxis dan kepakaran TNS dalam penyelesaian pembayaran selamat global, Maxis akan dapat menawarkan pelbagai tawaran yang bimbang bebas dan diuruskan sepenuhnya kepada perniagaan.

Ciri-ciri utama penyelesaian ini adalah:

Keselamatan – Oleh kerana keselamatan adalah kebimbangan utama bagi semua perniagaan, penyelesaian ini direka dengan pelbagai ciri keselamatan dan rangkaian TNS disahkan Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Dengan PCI DSS, pelanggan boleh yakin dengan keselamatan penghantaran maklumat sensitif, kerana semua data dan transaksi pembayaran pemegang kad disulitkan melalui saluran komunikasi yang tidak selamat supaya data tersebut dijadikan tidak bernilai kepada penjenayah sekiranya berlaku pelanggaran keselamatan. Maxis adalah satu-satunya telco yang boleh menawarkan organisasi akses kepada penyelesaian rangkaian disahkan PCI DSS yang menyediakan penyelesaian yang bimbang bebas kepada perniagaan.
Uptime yang dimaksimakan - Maxis menjamin ketersediaan perkhidmatan berterusan melalui pelbagai pilihan sandaran (back-up) untuk memastikan perkhidmatan berfungsi. Ini bermakna perniagaan anda sentiasa terhubung.
Operasi yang dipermudahkan - Melalui perkhidmatan yang diuruskan sepenuhnya, Maxis akan menguruskan pemasangan, konfigurasi dan pemantauan. Perniagaan juga boleh mendapatkan keterlihatan melalui laporan tetap.
Sokongan 24 jam - Maxis akan menyediakan kepakaran dan sokongan terbaik 24/7 x 365 untuk memastikan perniagaan mempunyai ketenangan fikiran apabila mereka menggunakan penyelesaian ini.
Jangkauan global - Penyelesaian ini akan membolehkan syarikat untuk berhubung dengan pemeroleh, pemproses, serta skim bank dan kad terbesar di dunia.

Penyelesaian Rangkaian Terurus Selamat

“Dengan penyelesaian ini, Maxis membolehkan perniagaan berfokuskan pada perkara-perkara yang penting, dan bukannya perlu bimbang tentang butir-butir kecil. Dengan rangkaian global dan selamat TNS yang disahkan PCI DSS, perniagaan boleh yakin bahawa maklumat kad pelanggan dilindungi. Lebih-lebih lagi, kami dapat membantu mereka menghapuskan kerumitan dalam menguruskan rangkaian mereka bagi perkhidmatan pembayaran. Kerjasama dengan TNS ini adalah sejajar dengan matlamat kami untuk menjadi penyedia penyelesaian rangkaian pembayaran terurus terpilih bagi syarikat yang mementingkan keselamatan,” kata Loong Tuck Weng, Ketua Perusahaan Maxis.

John Tait, Pengarah Urusan Bahagian Pembayaran TNS bagi rantau Asia Pasifik, berkata: “Kami sangat berbesar hati diatas peluang ini untuk bekerjasama dengan Maxis dan menyediakan mereka dengan penyelesaian rangkaian pembayaran yang lebih maju untuk pelanggan mereka. Kepakaran kami yang meluas dalam penyelesaian pembayaran akan memberi manfaat kepada bank, khususnya, serta peruncit dalam industri minyak dan gas, perusahaan berbilang tapak, dan lain-lain.”

Untuk maklumat lanjut mengenai rangkaian terurus selamat, lawati www.maxis.com.my

Enterprise

Popular Posts

brochures Maxis Biggest Sale

Come celebrate the festive season with Maxis Biggest Sale! For the month of December 2019 until 29 February 2020, Maxis and Hotlink customers can enjoy awesome promotions on smartphones, with even more deals to come. Literally Maxis’ biggest sale for the year, there is something for everyone!

Lifestyle
access_time 04 Dec 2019
brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Allo signing

Maxis and Allo Technology Sdn. Bhd. (Allo), a wholly-owned subsidiary of Tenaga Nasional Berhad (TNB), will collaborate to provide greater access to fibre connectivity to more people and businesses in Cyberjaya and Bangsar South in the Klang Valley and Jasin in Malacca. Maxis and Allo today signed and exchanged an Access Agreement for the provision of High Speed Broadband (HSBB) Network Services