maxis

Maxis Adalah Pembekal Penyelesaian Mobiliti Terurus Pilihan Nationwide Express

schedule 08 Oct 2017

 

Salah satu daripada perkhidmatan kurier terkemuka Malaysia, Nationwide Express Holding Berhad (Nationwide Express) telah mengambil langkah ke arah digitalisasi dengan penyelesaian perniagaan Maxis. Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis menawarkan Nationwide Express pilihan penyelesaian perniagaan yang menyeluruh yang akan menolong mereka mempraktikkan mobiliti dalam perniagaan dengan mudah dan selamat. Maxis adalah satu-satunya telco yang menawarkan penyelesaian komunikasi dan perniagaan bersepadu sepenuhnya untuk membantu perniagaan bekerja dengan lebih cekap dan meningkatkan produktiviti.

Apakah yang ditawarkan oleh Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis?

Keselamatan - Keselamatan adalah aspek penting bagi perniagaan. Dengan perkhidmatan ini, Nationwide Express boleh mengesan dan memantau peranti kurier dalam masa sebenar menggunakan portal web berpusat. Sekiranya peranti dicuri, ia boleh dikunci dari jauh dan data yang disimpan boleh dipadam.

Produktiviti - Perkhidmatan ini membolehkan Nationwide Express untuk mengawal peranti mudah alih kurier mereka, memberi mereka akses kepada aplikasi berkaitan kerja. Ini akan membantu mereka memberi layanan yang cekap kepada pelanggan.

Kemudahan - Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis memberi penyelesaian yang terbaik untuk memudahkan proses perniagaan. Nationwide Express sekarang boleh menyelaraskan proses aplikasi perniagaan mereka dengan “menolak” aplikasi kepada peranti kurier mereka di mana sahaja di Malaysia tanpa perlu mengemaskinikan aplikasi tersebut secara manual. Ini memudahkan proses IT dan menjimatkan masa.

“Baru-baru ini, kami telah memenangi “Best Delivery Performance Award 2016” daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) tetapi kami tidak akan berhenti diatas kejayaan ini, kerana penghantaran kami harus berterusan dengan pantas dan diurus dengan cekap. Ini bermakna mobiliti sangat penting dalam industri kurier. Kami berasa gembira kerana telah bekerjasama dengan Maxis sebagai pembekal penyelesaian perniagaan pilihan dalam perjalanan digitalisasi kami. Penyelesaian mobiliti mereka akan meningkatkan kecekapan dan produktiviti kami. Keutamaan kami adalah memberi pengalaman dan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan kami di mana sahaja kami membuat penghantaran dan Maxis akan menolong kami mencapai matlamat ini,” kata Rozilawati Binti Tan Sri Basir, Pengarah Urusan Kumpulan Nationwide Express.

“Sebagai pembekal penyelesaian mobiliti, kami melengkapkan Nationwide Express dengan penyelesaian perniagaan yang direka bentuk untuk memaksimumkan manfaat mobiliti di tempat kerja. Lebih-lebih lagi, penyelesaian ini disokong oleh rangkaian pantas 4G kami. Kami juga mahu menggalakkan perniagaan untuk menggunakan cara yang baru untuk bekerja iaitu menjadi digital dan mudah alih,” kata said Loong Tuck Weng, Ketua Perusahaan Maxis Berhad.

Perniagaan boleh mendaftar untuk cubaan percuma Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis dengan menghubungi 1800-82-1919. Dalam percubaan 30 hari, perniagaan boleh mendaftarkan sehingga 50 peranti, mendapatkan akses kepada portal web tunggal untuk menguruskan peranti dan aplikasi dan juga menerima nasihat teknikal.

Untuk maklumat lanjut mengenai Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis, sila layari maxis.com.my/managedmobility

Categories

Enterprise

Popular Posts

brochures Maxis Biggest Sale

Come celebrate the festive season with Maxis Biggest Sale! For the month of December 2019 until 29 February 2020, Maxis and Hotlink customers can enjoy awesome promotions on smartphones, with even more deals to come. Literally Maxis’ biggest sale for the year, there is something for everyone!

Lifestyle
access_time 04 Dec 2019
brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Allo signing

Maxis and Allo Technology Sdn. Bhd. (Allo), a wholly-owned subsidiary of Tenaga Nasional Berhad (TNB), will collaborate to provide greater access to fibre connectivity to more people and businesses in Cyberjaya and Bangsar South in the Klang Valley and Jasin in Malacca. Maxis and Allo today signed and exchanged an Access Agreement for the provision of High Speed Broadband (HSBB) Network Services

Enterprise
access_time 12 Dec 2019
Archives
Tags