Maxis Adalah Pembekal Penyelesaian Mobiliti Terurus Pilihan Nationwide Express

Salah satu daripada perkhidmatan kurier terkemuka Malaysia, Nationwide Express Holding Berhad (Nationwide Express) telah mengambil langkah ke arah digitalisasi dengan penyelesaian perniagaan Maxis. Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis menawarkan Nationwide Express pilihan penyelesaian perniagaan yang menyeluruh yang akan menolong mereka mempraktikkan mobiliti dalam perniagaan dengan mudah dan selamat. Maxis adalah satu-satunya telco yang menawarkan penyelesaian komunikasi dan perniagaan bersepadu sepenuhnya untuk membantu perniagaan bekerja dengan lebih cekap dan meningkatkan produktiviti.

Apakah yang ditawarkan oleh Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis?

Keselamatan - Keselamatan adalah aspek penting bagi perniagaan. Dengan perkhidmatan ini, Nationwide Express boleh mengesan dan memantau peranti kurier dalam masa sebenar menggunakan portal web berpusat. Sekiranya peranti dicuri, ia boleh dikunci dari jauh dan data yang disimpan boleh dipadam.

Produktiviti - Perkhidmatan ini membolehkan Nationwide Express untuk mengawal peranti mudah alih kurier mereka, memberi mereka akses kepada aplikasi berkaitan kerja. Ini akan membantu mereka memberi layanan yang cekap kepada pelanggan.

Kemudahan - Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis memberi penyelesaian yang terbaik untuk memudahkan proses perniagaan. Nationwide Express sekarang boleh menyelaraskan proses aplikasi perniagaan mereka dengan “menolak” aplikasi kepada peranti kurier mereka di mana sahaja di Malaysia tanpa perlu mengemaskinikan aplikasi tersebut secara manual. Ini memudahkan proses IT dan menjimatkan masa.

“Baru-baru ini, kami telah memenangi “Best Delivery Performance Award 2016” daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) tetapi kami tidak akan berhenti diatas kejayaan ini, kerana penghantaran kami harus berterusan dengan pantas dan diurus dengan cekap. Ini bermakna mobiliti sangat penting dalam industri kurier. Kami berasa gembira kerana telah bekerjasama dengan Maxis sebagai pembekal penyelesaian perniagaan pilihan dalam perjalanan digitalisasi kami. Penyelesaian mobiliti mereka akan meningkatkan kecekapan dan produktiviti kami. Keutamaan kami adalah memberi pengalaman dan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan kami di mana sahaja kami membuat penghantaran dan Maxis akan menolong kami mencapai matlamat ini,” kata Rozilawati Binti Tan Sri Basir, Pengarah Urusan Kumpulan Nationwide Express.

“Sebagai pembekal penyelesaian mobiliti, kami melengkapkan Nationwide Express dengan penyelesaian perniagaan yang direka bentuk untuk memaksimumkan manfaat mobiliti di tempat kerja. Lebih-lebih lagi, penyelesaian ini disokong oleh rangkaian pantas 4G kami. Kami juga mahu menggalakkan perniagaan untuk menggunakan cara yang baru untuk bekerja iaitu menjadi digital dan mudah alih,” kata said Loong Tuck Weng, Ketua Perusahaan Maxis Berhad.

Perniagaan boleh mendaftar untuk cubaan percuma Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis dengan menghubungi 1800-82-1919. Dalam percubaan 30 hari, perniagaan boleh mendaftarkan sehingga 50 peranti, mendapatkan akses kepada portal web tunggal untuk menguruskan peranti dan aplikasi dan juga menerima nasihat teknikal.

Untuk maklumat lanjut mengenai Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis, sila layari maxis.com.my/managedmobility

Maxis logo

Maxis offers three-month free access on Hotlink Postpaid 60 plans for healthcare frontliners

As the nation journeys through a recovery phase of Covid-19 and life under the new normal, the efforts and dedication of healthcare frontliners have still not gone unnoticed. Recognising their needs of essential connectivity, Maxis is offering a promotion dedicated for healthcare workers across 86 public and private hospitals nationwide with a three-month free access for its Hotlink Postpaid 60 plan. Each activated SIM card comes with 10GB data, plus free 10GB for YouTube, and unlimited calls and SMS to all networks.

Paul McManus

Maxis identified as a Technology Solutions Provider by MDEC to help SMEs restart their businesses

Maxis has been identified as a Technology Solutions Provider (TSP) by the Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) for the RM500 million SME Digitalisation Grant under Budget 2020.

Maxis logo

Telecommunications operators extend use of free 1GB productivity Internet offer to 24 hours

1 July 2020 – Telecommunications operators Celcom Axiata Berhad (“Celcom”), Digi Telecommunications Sdn Bhd (“Digi”), Maxis Berhad (“Maxis”), U Mobile Sdn Bhd (“U Mobile”), and Telekom Malaysia Berhad (“TM”) through unifi mobile, are now enhancing connectivity support for the rakyat’s work and learning needs by extending access to the daily free 1GB Productivity Internet offer to 24 hours. This will be effective from 1 July 2020 until 31 December 2020, or customers can refer to their respective service providers for effective start dates. Previously, access to the daily free 1GB internet was available from 8am and 6pm.