maxis

Iklan Hari Ibu Maxis Menunjukkan Bagaimana A.I. Tidak Boleh Menggantikan Sentuhan Peribadi Manusia

schedule 15 May 2017

Kepintaran Buatan (Artificial Intelligence - A.I.) merupakan topik yang hangat, terutamanya bagaimana ia bakal mengubah kehidupan manusia di masa hadapan. Ini termasuk soalan mengenai bagaimana mesin, atau mungkin robot, boleh mengambil alih peranan yang sebelum ini dipegang oleh manusia.

Menuju tahun 2020, firma penyelidikan teknologi Gartner menganggarkan bahawa 85% daripada interaksi pelanggan akan diuruskan tanpa manusia , dengan beberapa saintis terkemuka dunia A.I. meramalkan bahawa mesin mampu mengakali manusia sebelum 2030.

Memandangkan A.I. sedang hangat diperbincangkan, Maxis mengambil keputusan untuk melancarkan iklan Hari Ibu yang memberi tumpuan kepada topik ini, dengan bertanya satu soalan yang menarik – mampukah A.I menggantikan M.I. (Mother’s Instinct atau Naluri Ibu)? Saksikan iklan ini: https://www.youtube.com/watch?v=VsADQHZn4Sg

“Iklan ini bermula dengan idea untuk menjalankan promosi kesetiaan yang mudah melalui MyMaxis App sempena Hari ibu - untuk membolehkan semua pelanggan kami ‘melayan ibu bak permaisuri, istimewa daripada Maxis secara percuma’. Tetapi oleh kerana A.I. kini merupakan topik perbincangan yang hangat, seperti bagaimana robot dan mesin mampu menggantikan manusia, kami mengambil kesempatan untuk berkongsi sesuatu yang baharu dan menarik tentang Kepintaran (yang boleh dicontohi oleh mesin) berbanding Naluri (Ibu lebih mengetahui). Kami gembira dengan hasil iklan ini dan juga dengan sambutan baik dari rakyat Malaysia terhadap video ini,” kata Bernard Lee, Ketua Komunikasi Pasaran Maxis.

Antara tawaran istimewa Hari Ibu yang boleh dinikmati termasuk tawaran percuma dari pelbagai peniaga, dari makan, memanjakan, membeli-belah untuk hiburan. Ini termasuk:

• Kumpulan Dorsett: Bufet Beli 2 Percuma 1 @ Victoria Brasserie (Dorsett Grand Labuan), Terazza Brasserie / Restoran Maharaja (Dorsett Grand Subang)
  • Eu Yan Sang: Beli 2 Percuma 1 Sarang Burung YEN Secret
  • Chimp Bunga: Percuma 2 pek Ferrero Rocher bagi setiap jambak bunga yang dipesan (dengan pembelian minimum RM130)
  • Haagen-Dazs: Beli 1 Percuma 1 satu sudu ais krim
  • Kumpulan Hilton: Bufet Beli 2 Percuma 1 @ Makan Kitchen (DoubleTree by Hilton KL), Paya Serai (Hilton PJ), Vasco (Hilton KL), Waterfront Café (Hilton Kuching), Urban Kitchen (Hilton KK)
  • Kaodim: Bunga hatbox percuma dengan apa-apa perkhidmatan pembersihan menyeluruh
  • Mandara Spa: Beli 1 Percuma 1 untuk mana-mana pakej
  • SK-II: Rawatan intipati muka percuma 75ml dengan pembelian 160ml
  • Sothy’s: Beli 1 Percuma 1 untuk mana-mana rawatan muka
  • Sunway Lagoon: Beli 2 Percuma 1 tiket kemasukan dewasa
  • Traveloka: Kupon percuma bernilai RM100 (dengan urus niaga minimum RM300 untuk tempahan hotel)
  • dan banyak lagi

Lifestyle

Popular Posts

brochures Maxis Biggest Sale

Come celebrate the festive season with Maxis Biggest Sale! For the month of December 2019 until 29 February 2020, Maxis and Hotlink customers can enjoy awesome promotions on smartphones, with even more deals to come. Literally Maxis’ biggest sale for the year, there is something for everyone!

Lifestyle
access_time 04 Dec 2019
brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Allo signing

Maxis and Allo Technology Sdn. Bhd. (Allo), a wholly-owned subsidiary of Tenaga Nasional Berhad (TNB), will collaborate to provide greater access to fibre connectivity to more people and businesses in Cyberjaya and Bangsar South in the Klang Valley and Jasin in Malacca. Maxis and Allo today signed and exchanged an Access Agreement for the provision of High Speed Broadband (HSBB) Network Services