maxis

Maxis Melaksanakan Liputan Dalaman Paling Canggih Di Suria KLCC

schedule 26 Oct 2016

Pengguna Maxis 4G kini boleh menikmati liputan dalaman yang lebih unggul di Suria KLCC berikutan pelaksanaan Lampsite - penyelesaian liputan dalaman yang inovatif dan paling canggih. Lampsite mampu meningkatkan kapasiti data di kawasan ‘hotspot’ dengan 4G LTE+ untuk mencapai puncak kelajuan muat turun 225Mbps, pertama seumpamanya di Malaysia.

Maxis telah bekerjasama dengan Huawei untuk melaksanakan penyelesaian ini di Suria KLCC. Lokasi ini dipilih berdasarkan kepadatan penggunaan data mudah alih tertinggi di Malaysia dengan lebih daripada 1,300GB / km persegi pada waktu puncak.

“Permintaan bagi Internet mudah alih telah berkembang pesat di Malaysia dan 75% daripada trafik data adalah daripada penggunaan dalaman. Kami gembira dengan pelaksanaan perintis Lampsite dalam memenuhi permintaan yang tinggi ini. Ini menandakan satu kejayaan yang penting bagi kami dalam menyampaikan pengalaman Internet mudah alih 4G yang terunggul bagi pelanggan kami di dalam pusat membeli-belah,” kata Morten Bangsgaard, Ketua Pegawai Teknologi Maxis.

Kualiti rangkaian adalah sesuatu yang kritikal bagi ramai rakyat Malaysia. Oleh kerana itu, Maxis sentiasa memperkuatkan lagi penerajuannya dalam 4G, dan telah membuat pelaburan yang lebih banyak dalam rangkaian berbanding syarikat telekomunikasi lain. Maxis mempunyai liputan 4G LTE yang paling luas di negara ini, meliputi 88% daripada penduduk.

Network

Popular Posts

brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Microsoft MOU

In line with its ambition to be the leading ICT and solutions provider for Enterprise customers, Maxis is proud to announce its collaboration with Microsoft (Malaysia) Sdn Bhd (Microsoft) through a Memorandum of Understanding (MoU), committing to use their respective expertise, technology and capabilities to create innovative digital solutions for organisations in Malaysia. Concurrently, the collaboration makes Maxis the first telco in Malaysia to offer fixed line voice calls with Microsoft Teams unified communications, as part of Microsoft’s Modern Workplace solutions.

Enterprise
access_time 28 Jan 2020