Lebih Lagi Pelanggan Sabah Kini Akan Menikmati Kelajuan Sepantas Gentian Dengan Maxis 4G

schedule 31 Mar 2016

Maxis telah memperluaskan rangkaian 4G ke lebih banyak lokasi melangkaui bandar-bandar utama di Sabah. Pelanggan yang berada di kawasan-kawasan luar bandar terutamanya Penampang, Tuaran, Papar, Ranau, Keningau, Semporna, Kudat, Putatan, Sipitang, Beaufort dan Kota Belud kini boleh menikmati pengalaman 4G yang terbaik dengan kelajuan sepantas gentian pada telefon mudah alih mereka – penstriman video tanpa gangguan (zero buffering) di YouTube 96% setiap masa serta kelajuan yang pantas dan konsisten pada 15Mbps ke atas, 24/7 - di dalam dan di luar.

“Rakyat Malaysia amat menggemari Internet – ia sedang mengubah cara kita hidup dan bekerja. Bagi pelanggan Maxis di Sabah dan Sarawak, penembusan telefon pintar adalah sebanyak 70% dan masih lagi meningkat. Antara tahun 2014 dan 2015, trafik 3G meningkat sebanyak 55% di kedua-dua negeri, dan pelanggan yang mempunyai akses kepada 4G menggunakan 20% lebih lagi Internet mudah alih berbanding di Semenanjung Malaysia. Penggunaan data oleh pengguna 4G di negeri-negeri ini juga lebih tinggi dengan purata lebih 3GB sebulan. Kami sedang membuat pelaburan yang tinggi untuk mengukuhkan infrastruktur rangkaian kami di sini supaya pelanggan kami boleh mendapatkan pengalaman 4G yang hebat pada telefon mudah alih mereka,” kata Morten Bangsgaard, Ketua Pegawai Teknologi Maxis.

Pada masa ini, Maxis mempunyai liputan 4G melebihi 90% di Kota Kinabalu dan Kuching, dan melebihi 80% di kawasan-kawasan luar bandar.

Untuk menikmati pengalaman 4G terbaik, pelanggan-pelanggan di sini mempunyai akses kepada pelan-pelan 4G yang terbaik. Untuk pelanggan prabayar, mereka boleh menikmati Facebook berkelajuan tinggi tanpa had percuma dan Internet berkelajuan tinggi dan (dari 1 pagi - 7 pagi setiap hari), serta panggilan tanpa had ke semua rangkaian dengan Hotlink Superrr Internet. Bagi pelanggan pascabayar, mereka dapat memiliki telefon pintar 4G terkini pada harga serendah RM19 sebulan dengan program pertama seumpamanya iaitu Maxis Zerolution - tanpa bayaran pendahuluan, tanpa kad kredit dan tanpa pelan kontrak.

"Sabah merupakan pasaran Internet mudah alih yang maju dan pertumbuhan pesat dalam penggunaan data di rantau ini menyebabkan permintaan yang tinggi bagi perkhidmatan kami. Oleh itu, kami mahu para pelanggan untuk menikmati rangkaian 4G kami dengan memperkenalkan beberapa pelan Internet yang menarik dan relevan. Khas untuk Sabah (dan Sarawak), kami baru-baru ini telah mempertingkatkan pelan MaxisONE kami supaya pelanggan boleh menikmati data tanpa had sepanjang malam (dari 1 pagi – 7 pagi) dan sehingga 12GB sepanjang hari dari RM68 sebulan. Pelan ini adalah untuk pelanggan pascabayar baru yang mendaftar dengan program telefon pintar Zerolution, dan sah semasa tempoh promosi sempena pengembangan 4G Maxis ke bandar-bandar lain,” kata Dushyan Vaithiyanathan, Ketua Perniagaan Pengguna Maxis.

Maxis sudah merupakan peneraju di negara bagi 4G dari segi liputan penduduk, pengalaman data dan inovasi. Di Sabah, para pelanggan di Kota Kinabalu, Labuan, Lahad Datu, Sandakan dan Tawau sudahpun menikmati pengalaman 4G yang terbaik. Rangkaian Maxis 4G juga akan ditawarkan tidak lama lagi ke bandar-bandar lain termasuk Bongawan dan Kota Marudu.

Kami menjemput para pelanggan Sabah untuk melihat kelajuan Internet 4G kami setiap jam di speedometer kami secara langsung di sini www.maxis.com.my/network.

Untuk maklumat lanjut mengenai produk dan perkhidmatan kami yang terbaru, sila layari www.maxis.com.my/sabah.

Categories

Lifestyle
Network

Popular Posts

brochures Microsoft MOU

In line with its ambition to be the leading ICT and solutions provider for Enterprise customers, Maxis is proud to announce its collaboration with Microsoft (Malaysia) Sdn Bhd (Microsoft) through a Memorandum of Understanding (MoU), committing to use their respective expertise, technology and capabilities to create innovative digital solutions for organisations in Malaysia. Concurrently, the collaboration makes Maxis the first telco in Malaysia to offer fixed line voice calls with Microsoft Teams unified communications, as part of Microsoft’s Modern Workplace solutions.

Enterprise
access_time 28 Jan 2020
brochures 5G eKelas Photo Group

Showcasing the potential of 5G in education, Maxis demonstrated its 5G use case, the virtual reality (VR) experience for Science learning in its eKelas programme to Yang Amat Berhormat Tun Dr. Mahathir bin Mohamad, the Prime Minister of Malaysia at Pusat Internet IOCC today. The VR learning experience by Maxis is the only 5G use case in the education vertical being piloted under the 5G Demonstration Projects in Langkawi.

Community
access_time 20 Jan 2020
Archives
Tags