Mengembara Ke Luar Negara? Kini Anda Boleh Membawa Pelan MaxisONE Bersama Anda

Hari ini, Maxis memperkenalkan satu lagi kejayaan cemerlang yang inovatif - MaxisONE World. Buat kali pertama, pelanggan pascabayar MaxisONE boleh membawa pelan MaxisONE mereka ke luar negara dan menggunakannya sama seperti di Malaysia. Panggilan dan SMS tanpa had dan segala data yang ditawarkan dengan pelan MaxisONE anda kini boleh digunakan di luar negara. Ini bermakna Maxis telah menghapuskan setiap aspek kebimbangan dan ketidakpastian perayauan untuk pelanggan perayauan pelan MaxisONE.

Selain itu, pengguna MaxisONE World akan mendapat bonus kuota data perayauan berkelajuan tinggi sebanyak 500MB setiap hari.

Janji bebas bimbang MaxisONE World pada hanya RM38 sehari:
TIADA caj untuk membuat panggilan dan menghantar SMS di luar negara
TIADA caj untuk menerima panggilan daripada sesiapa di mana sahaja di seluruh dunia
TIADA caj sepanjang hari untuk mana-mana aplikasi melancong yang popular - Peta, carian, mesej, panggilan video
TIADA caj apabila anda merantau dalam rangkaian yang salah secara tidak sengaja dan dikenakan caj perayauan yang tinggi
TIADA rasa bimbang degan insurans perjalanan yang meliputi kecurian, kemalangan dan kesulitan lain
TIADA caj untuk data berkelajuan tinggi apabila merantau
Data perayauan TAMBAHAN percuma sebanyak 500MB setiap hari

Berikut adalah cara pelanggan boleh mengaktifkan pas MaxisONE World:

Sampai destinasi anda
Aktifkan Perantauan Data (Data Roaming) melalui tetapan telefon anda
Relaks
Dalam fasa pertama, pas MaxisONE World akan diitawarkan kepada pelanggan MaxisONE yang melancong ke 8 buah negara ASEAN iaitu Singapura, Indonesia, Thailand, Myanmar, Brunei, Filipina, Cambodia dan Laos.

Untuk membuat pengalaman perjalanan lebih menyenangkan, MaxisONE World ditawarkan dengan perlindungan perjalanan percuma di mana sahaja anda merantau - pertama seumpamanya di Malaysia. Jadi sekiranya terdapat sebarang kelewatan, kehilangan bagasi, kecurian, kemalangan peribadi atau apa-apa masalah lain semasa lawatan anda - MaxisONE World akan melindungi anda.

"Apabila Maxis melancarkan pelan MaxisONE pada tahun 2014, cita-cita kami adalah untuk memberikan pelanggan kami satu pengalaman yang tidak dapat ditandingi - untuk menggunakan telefon mereka secara bebas tanpa perlu berasa bimbang mengenai caj yang tidak diketahui atau kejutan bil. Itulah sebabnya kami menawarkan panggilan dan SMS tanpa had, satu ciri yang revolusi pada masa itu. Oleh itu, kami telah menyoal mengapa para pelanggan tidak dapat melakukan semua ini walaupun semasa berada di luar negara? Ini bukan sahaja mengenai perayauan, tetapi cara pascabayar patut ditawarkan," kata Dushyan Vaithiyanathan, Ketua Perniagaan Pengguna Maxis.

Pelancaran terbaru daripada Maxis ini mengikut tawaran-tawaran lain pertama seumpamanya dari MaxisONE yang lain:

Pelan pascabayar pertama dengan panggilan dan SMS tanpa had ke mana-mana nombor, pada bila-bila masa
Pelan pascabayar yang membolehkan anda berkongsi panggilan, SMS dan data tanpa had dengan yang tersayang
Pelan pascabayar pertama dengan jaminan tiada kejutan bil tanpa sengaja atau wang anda kembali
Program pemilikan telefon pintar pertama seumpamanya yang membolehkan pelanggan menaik taraf telefon mereka setiap tahun tanpa kos dengan MaxisONE Zerolution
Dan sekarang, pelan pascabayar pertama yang boleh anda bawa ke mana sahaja anda mengembara

Untuk membuka pintu ke MaxisONE World, lawati kami di www.maxis.com.my/oneworld

Always Be Ahead in a changing world

Maxis makes commitment to enable customers to Always Be Ahead in a changing world

In a time of constant change across the world, driven especially by advancements in technology, Maxis today unveiled its new brand purpose: To bring together the best of technologies to help people, businesses and the nation to Always Be Ahead in a changing world. The new brand purpose was launched in conjunction with Maxis’ 25th anniversary and the upcoming Merdeka celebrations, to signify the intertwining of Maxis’ and Malaysia’s past, present and future journey together in this rapidly evolving digital age.

Retransformation

Maxis calls on organisations to rethink Digital Transformation Strategy through Retransformation

Maxis is calling on organisations in Malaysia to rethink and reevaluate their digital transformation strategies.

Natalia Navin, Chief Human Resource Officer, Maxis

Maxis launches three new scholarships in building future technology and innovation leaders

In its commitment to building tech-savvy and forward-thinking leaders, Maxis has launched three new scholarships to support the aspirations of bright and deserving young individuals. Candidates can apply for the Maxis Women in Tech Undergraduate 2020 Scholarship, Maxis Tech Undergraduate 2020 Scholarship and the Maxis Young Leaders Undergraduate 2020 Scholarship. Due to the overwhelming response received from applicants, the initial submission deadline of 31 August has now been extended to 14 September to allow more students to apply.