Pelancaran The WKND Sessions Live Dan The WKND Recording Fund Bersama Hotlink

schedule 08 Jun 2015

KUALA LUMPUR, 8 JUN 2015 - Penampilan baru siri muzik Internet The Wknd Sessions akan dilancarkan di The Bee, Publika pada 12 Jun 2015 sebagai sebahagian daripada Cooler Lumpur Festival. Sekarang direkodkan di hadapan penonton secara langsung, siri ini akan dikenali sebagai The Wknd Sessions Live (TWSLive) dan menampilkan persembahan dari 10 artis-artis Malaysia yang patut diberi perhatian, yang akan diadakan di seluruh Malaysia.

Satu kerjasama antara The Wknd dan Hotlink, TWSLive memberi tumpuan dalam mempamerkan bakat-bakat muzik terbaik di Malaysia. Setiap acara TWSLive akan menampilkan dua artis, dimana setiap artis akan memberi persembahan selama 45 minit dalam suasana yang intim, yang akan direkodkan dalam definisi tinggi dan menampilkan kesan sonik yang selalunya dikaitkan dengan The Wknd. Video dari setiap persembahan seterusnya akan disediakan pada http://www.the-wknd.com untuk tontonan.

Acara TWSLive yang pertama di The Bee akan dilancarkan dengan muzik baru dan menarik dari Bil Musa dan Jaggfuzzbeats. Penyenaraian penuh tempat dan artis untuk acara-acara TWSLive yang berikutnya akan diumumkan pada masa akan datang.

Bersempena dengan TWSLive, The Wknd dan Hotlink juga akan melancarkan The Wknd Recording Fund (TWRF), yang distruktur untuk berfungsi sebagai platform bagi para pemuzik baru Malaysia untuk merakam, menghasilkan, melancarkan dan memasarkan bahan yang dirakam. Pemenang akan membawa pulang satu single yang direkodkan secara professional dan peluang untuk membuat persembahan di hadapan penonton secara langsung di acara akhir TWSLive, bersama-sama dengan headliners bagi persembahan akhir.

Pada majlis pelancaran di The Bee, Publika, Hotlink juga akan menyediakan kemudahan kepada pemuzik-pemuzik muda dengan bahan asal untuk merekodkan persembahan mereka ke TWRF. Maklumat lanjut akan disediakan di laman web The Wknd di http://the-wknd.com/twrf.

TWRF akan memulakan penyerahan bermula pada 12 Jun 2015 hingga 31 Ogos 2015. Satu pemenang akan dipilih melalui gabungan undian dalam talian, satu panel yang terdiri daripada penerbit dalaman The Wknd dan juga juri terpilih yang terdiri daripada personaliti-personaliti terkenal dalam arena muzik Malaysia. Pengundian dalam talian akan bermula dari 1 hingga 30 September 2015.

Hotlink akan menyumbang hadiah wang tunai khas sebanyak RM10,000 kepada pemenang, RM3,000 kepada pemenang tempat kedua dan RM2,000 kepada pemenang tempat ketiga sebagai dana untuk meneruskan usaha mereka dalam membangunkan bakat mereka.

“Selepas melakukan ini sejak tujuh tahun yang lalu, kami telah membuat keputusan untuk mewujudkan satu pengalaman yang lebih mendalam untuk penonton kami,” kata Fikri Fadzil, pengasas TheWknd. “Kami ingin cuba menangkap tenaga yang membekalkan kedua-dua artis dan peminat mereka. Dengan The Wknd Sessions Live, matlamat utama kami adalah untuk menunjukkan bahawa tiada lagi pelabelan muzik ‘mainstream’ atau 'indie' - semuanya muzik yang baik. Ini adalah seiring dengan The Wknd Recording Fund, yang merupakan tanda komitmen kami untuk membantu membangunkan industri muzik. "

Dengan lebih daripada 100 artis Malaysia dan Asia Tenggara yang dipaparkan, dan lebih 300 video muzik yang dihasilkan sejak siaran pertama pada tahun 2008, The Wknd bertujuan untuk meneruskan misinya untuk memperkenalkan muzik yang terbaik daripada Malaysia dan Asia Tenggara kepada masyarakat umum.

Lifestyle

Popular Posts

brochures Microsoft MOU

In line with its ambition to be the leading ICT and solutions provider for Enterprise customers, Maxis is proud to announce its collaboration with Microsoft (Malaysia) Sdn Bhd (Microsoft) through a Memorandum of Understanding (MoU), committing to use their respective expertise, technology and capabilities to create innovative digital solutions for organisations in Malaysia. Concurrently, the collaboration makes Maxis the first telco in Malaysia to offer fixed line voice calls with Microsoft Teams unified communications, as part of Microsoft’s Modern Workplace solutions.

Enterprise
access_time 28 Jan 2020
brochures 5G eKelas Photo Group

Showcasing the potential of 5G in education, Maxis demonstrated its 5G use case, the virtual reality (VR) experience for Science learning in its eKelas programme to Yang Amat Berhormat Tun Dr. Mahathir bin Mohamad, the Prime Minister of Malaysia at Pusat Internet IOCC today. The VR learning experience by Maxis is the only 5G use case in the education vertical being piloted under the 5G Demonstration Projects in Langkawi.

Community
access_time 20 Jan 2020