Maxis Menganjurkan Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Untuk Rumah-Rumah Kebajikan

schedule 04 Sep 2014

Kira-kira 200 penghuni dari sembilan rumah kebajikan yang terdiri daripada orang kurang upaya, warga emas dan anak-anak yatim menjadi tetamu khas di Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri oleh Maxis Berhad (Maxis) yang diadakan di Kuantan pada 25 Ogos. Dihoskan oleh Pengerusi Maxis, YM Raja Tan Sri Dato’ Seri Arshad Bin Raja Tun Uda, ahli-ahli pengurusan kanan dan kakitangan Maxis, acara ini telah dihadiri oleh para penghuni dari Pusat Jagaan Persatuan Pemulihan Orang Cacat, Pusat Jagaan Persatuan Kebangsaan Autisme Malaysia, Pusat Jagaan Orang Tua Grannies, Pusat Jagaan Kuantan Nursing Care Home, Pusat Jagaan Susan Villa Aged Care, Pertubuhan Kebajikan Darul Nisa'3i, Pusat Tahfiz Miftahul Qura’, Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim dan Miskin Nur Iman, dan Penempatan Anak Yatim Nadwah Permata Camar.

Pada majlis tersebut, Maxis menyampaikan sejumlah RM50,000 kepada rumah-rumah tersebut. Sementara itu, para penghuni menghiburkan tetamu dengan pelbagai persembahan kreatif, dan juga menikmati pelbagai makanan lazat.

“Hari ini, kami bersyukur kerana dapat sekali lagi menghulurkan sumbangan terutamanya bersempena dengan Hari Raya ini. Penglibatan sukarelawan Maxis dan meluangkan masa bersama para tetamu istimewa kami pada hari ini adalah salah satu inisiatif daripada komitmen berterusan kami untuk mewujudkan impak yang positif ke atas masyarakat yang tidak begitu bernasib baik,” kata Raja Tan Sri Arshad, yang juga mengedarkan ‘duit raya’ kepada setiap tetamu.

Sebagai sebahagian daripada sokongan kepada keperluan masyarakat, Maxis telah memulakan pelbagai inisiatif, termasuk menyokong aspirasi negara dalam bidang teknologi, pendidikan dan pembangunan belia melalui program perdana Maxis Cyberkids sejak 12 tahun yang lalu, yang menyediakan latihan ICT kepada lebih 8,600 pelajar dan guru dari 1,500 sekolah di seluruh negara. Pada tahun 2012, Maxis telah memperluaskan program Cyberkids ke Sekolah Pendidikan Khas.

Categories

Community

Popular Posts

collections Maxis eKelas: Breaking down location barriers

The strides Maxis has made in its eKelas programme are changing the way teachers perform their roles, and the online learning platform we built saw a need for them to acquire new skills and capabilities, digitally. What matters ultimately is the student – how they can fully benefit from digital learning in the era of the Internet. But what does it take for teachers to deliver this?

Community
eKelas
access_time 12 May 2018
Archives
Tags