maxis

Tiket Bas Dan Bot Percuma Sempena Hari Gawai Untuk Pelanggan Maxis Dan Hotlink

schedule 16 May 2014

Maxis akan menawarkan 400 tiket bas dan bot kepada pelanggan yang akan bertolak dari Kuching, Miri, Bintulu dan Sibu
Pelanggan bukan Maxis boleh membeli pek SIM #Hotlink untuk layak mendapat tiket percuma

Bagi tahun kedua berturut-turut, pelanggan Maxis dan Hotlink di Sarawak akan dapat menikmati perjalanan percuma ke kampung halaman sempena Hari Gawai, dengan ihsan dari Maxis Berhad (Maxis). Sebagai sebahagian daripada kempen 'Free Ride Home', Maxis akan memberi sebanyak 300 tiket bas dan 100 tiket bot untuk pelanggan pascabayar dan prabayar yang akan pulang ke kampung halaman masing-masing untuk meraikan perayaan ini bersama keluarga dan rakan-rakan.

Mulai 17 Mei, pelanggan akan dapat menebus tiket bas percuma dan bertolak dari Kuching, Bintulu atau Miri, ke mana-mana destinasi di Sarawak.  Bagi tiket bot percuma, mereka akan dapat menebus tiket bagi perjalanan dari Sibu ke Kapit. Sebanyak 100 tiket akan diperuntukkan bagi setiap lokasi dan berdasarkan pelanggan yang terdahulu. Pelanggan hanya perlu mengunjungi kaunter Hotlink di mana-mana lokasi yang disenaraikan dalam tempoh penebusan untuk mendaftarkan minat mereka, dan mereka akan dibimbing dalam proses penembusan.

 

Berikut adalah butir-butir mengenai tempat penebusan dan tarikh bagi setiap lokasi:

Lokasi
Mod  Pengangkutan
Tiket Diperuntukkan
Lokasi Penembusan / Pelepasan
Tempoh Penembusan

Tempoh Perjalanan

Bintulu
Bas 100 Terminal Bas Medan Jaya, Bintulu
17 Mei – 20 Mei 2014
17 Mei– 2 Jun 2014
Kuching
Bas 100 Kuching Sentral
24 Mei – 27 Mei 2014
24 Mei– 2 Jun 2014
Miri
Bas 100 Terminal Bas Miri, Pujut Corner 28 Mei – 30 Mei 2014
29 Mei– 2 Jun 2014
Sibu
Bot 100 Sibu Express Wharf Terminal
28 Mei – 30 Mei 2014
28 Mei– 2 Jun2014

 

Pelanggan bukan Maxis dan bukan Hotlink juga layak untuk mendapatkan tiket percuma jika mereka membeli pek #Hotlink di mana-mana stesen bas atau terminal bot. Pada hanya RM8.80,

#Hotlink ditawarkan dengan dengan pra-muat kredit sebanyak RM5, dan menawarkan pelanggan internet asas yang percuma, membolehkan mereka menikmati pengalaman internet yang benar-benar tanpa bimbang, bila-bila masa dan di mana sahaja. Pelanggan juga boleh menikmati internet berkelajuan tinggi pada hanya RM1 sehari atau RM30 sebulan untuk data sebanyak 1GB.

“Kempen ‘Free Ride Home’ kami merupakan ganjaran kepada para pelanggan, selain daripada produk dan perkhidmatan. Ia adalah tanda penghargaan diatas sokongan mereka, dan kami berharap sumbangan kecil ini akan memberi impak yang bermakna dalam kehidupan mereka dengan menghubungkan mereka dengan keluarga masing-masing sempena Hari Gawai ini. Paling penting sekali, kami ingin mengucapkan selamat jalan kepada mereka yang akan pulang ke keluarga yang tersayang,” kata Alexius Bong, Ketua Wilayah Sarawak Maxis.

Maxis telah terus menyediakan nilai tambahan kepada pelanggan di Sarawak melalui penawaran produk setempat dan program ganjaran. Pada tahun lalu, Maxis memperkenalkan #Hotlink untuk pelanggan di Sabah dan Sarawak, iaitu pelan prabayar yang pertama dan seumpamanya di Malaysia yang menawarkan pelanggan internet asas percuma yang berterusan. Pelan ini merupakan satu kategori baru penggunaan internet mudah alih, yang menghapuskan halangan kemasukan yang tinggi kerana tiada caj setiap kali penggunaan (pay-per-use charges).

Untuk maklumat lanjut mengenai program ‘Free Ride Home’, sila layari www.maxis.com.my/harvest

Categories

Lifestyle
Community

Popular Posts

brochures Maxis Biggest Sale

Come celebrate the festive season with Maxis Biggest Sale! For the month of December 2019 until 29 February 2020, Maxis and Hotlink customers can enjoy awesome promotions on smartphones, with even more deals to come. Literally Maxis’ biggest sale for the year, there is something for everyone!

Lifestyle
access_time 04 Dec 2019
brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Allo signing

Maxis and Allo Technology Sdn. Bhd. (Allo), a wholly-owned subsidiary of Tenaga Nasional Berhad (TNB), will collaborate to provide greater access to fibre connectivity to more people and businesses in Cyberjaya and Bangsar South in the Klang Valley and Jasin in Malacca. Maxis and Allo today signed and exchanged an Access Agreement for the provision of High Speed Broadband (HSBB) Network Services

Enterprise
access_time 12 Dec 2019
Archives
Tags