Hotlink Menyediakan Para Pelari Pelbagai Hiburan Di The Music Run

Hotlink adalah Penaja Telekomunikasi Rasmi acara larian 5km
Para pelari menikmati pelbagai aktiviti di zon Hotlink yang bertemakan ‘Pop Kings’

Jika anda suka berjalan, menikmati muzik atau hanya ingin berseronok pada awal pagi Ahad, maka anda merupakan salah satu daripada beribu pelari yang mengunjungi Selangor Turf Club di Sungai Besi Ahad lalu, 23 Mac, untuk berlari sambil mendengar lagu-lagu kegemaran di The Music Run (TMR) oleh AIA. TMR adalah salah satu daripada acara larian 5km yang paling unik dan menarik yang pernah diadakan di Malaysia, yang menyediakan satu platform bagi peserta untuk berlari, berjalan atau menari melalui lima zon muzik berjarak 1km setiap zon yang mewakili genre muzik yang berbeza: Pop Divas, Indie Rock, Pop Kings, Hip Hop dan Dance. Hotlink, jenama prabayar Maxis, adalah Penaja Telekomunikasi Rasmi TMR.

Di acara tersebut, para pelari memakai gear senaman mereka pada awal pagi dan mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti yang berkaitan dengan muzik di zon ‘Pop Kings’ Hotlink, termasuk ‘selfies’ dan bergambar dengan penyamar selebriti. Para pelari juga bergambar bersama 'cut-out' penyanyi-penyanyi pop lelaki terkenal seperti Justin Timberlake, Bruno Mars dan Robin Thicke. Pada akhir larian 5km tersebut, pelari juga dapat mendapatkan ais krim percuma di gerai Hotlink.

Dushyan Vaithiyanathan, Ketua Perniagaan Pengguna Maxis, berkata, “Hotlink sudah sekian lama menjadi jenama yang menyeronokkan dan dinamik. Kami gembira dapat menjadi sebahagian besar daripada acara unik ini yang sesuai dan relevan dengan jenama kami. Kami juga amat teruja untuk memberikan para pelanggan pengalaman ini yang menggabungkan kuasa muzik dan gaya hidup aktif. Penyertaan kami dalam ini acara ini adalah salah satu daripada aktiviti-aktiviti menarik yang kami sediakan untuk para pelanggan pada tahun ini!”

Jenama Hotlink diwakili oleh pelan prabayarnya yang mampu mengubah segment prabayar, #Hotlink, satu-satunya proposisi prabayar yang menawarkan pengalaman internet ‘sentiasa terhubung’ dengan internet asas berterusan percuma dan internet berkelajuan tinggi pada hanya RM1 sehari. Pelan ini juga mewakili kategori baru penggunaan internet mudah alih, yang menghapuskan halangan kemasukan yang tinggi kerana tiada caj setiap kali penggunaan (pay-per-use charges), menjadikan ia satu produk yang sesuai yang bertujuan untuk meluaskan akses kepada internet.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai #Hotlink, lawati www.hotlink.com.my.

Natalia Navin, Chief Human Resource Officer, Maxis

Maxis launches three new scholarships in building future technology and innovation leaders

In its commitment to building tech-savvy and forward-thinking leaders, Maxis has launched three new scholarships to support the aspirations of bright and deserving young individuals. Candidates can apply for the Maxis Women in Tech Undergraduate 2020 Scholarship, Maxis Tech Undergraduate 2020 Scholarship and the Maxis Young Leaders Undergraduate 2020 Scholarship. Due to the overwhelming response received from applicants, the initial submission deadline of 31 August has now been extended to 14 September to allow more students to apply.

Maxis is Penang’s Trusted Technology Partner for Smart State ambitions

Maxis, the leading converged solutions company in Malaysia, has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the Penang State Government to be the State’s trusted technology partner. The MoU, which was signed today by both parties, was witnessed by Yang Amat Berhormat Tuan Chow Kon Yeow, the Chief Minister of Penang.

Jendela

Telecommunications Operators Committed to JENDELA to Deliver Seamless Digital Connectivity for all Malaysians

Telecommunications operators Celcom Axiata Berhad, Digi Telecommunications Sdn Bhd, Maxis Berhad, U Mobile Sdn Bhd, Telekom Malaysia Berhad and TIME dotCom Berhad (collectively ‘the Industry’), are fully committed to partner with the Government and make connectivity a basic utility to fast-track Malaysia’s transition into a high-income digital society. The Jalinan Digital Negara (JENDELA) action plan announced recently by the Prime Minister of Malaysia, YAB Tan Sri Muhyiddin bin Yassin, will be the platform to achieve these aspirations by accelerating the country's digital connectivity through widespread deployment of mobile, fibre and fixed wireless access, and paving the way to 5G, under the 12th Malaysia Plan (2021–2025).