maxis

Pasukan #Hotlink Mengambil Bahagian Dalam #IceBucketChallenge, Menggesa Firma Internet Lain Untuk Turut Serta

schedule 20 Aug 2014

Sudahkah anda menyaksikan video CEO antarabangsa dan selebriti terkenal melaksanakan ALS #IceBucketChallenge, yang kini sedang hangat disebarkan di internet? Seluruh pasukan Hotlink di Maxis merupakan pasukan korporat Malaysia yang pertama untuk menyertai inisiatif ini, sebagai tindak balas kepada cabaran yang dikemukakan oleh laman web berita tempatan Cilisos.my. Dengan harapan usaha ini akan tersebar ke seluruh negara, Sulin Lau, Ketua Perkhidmatan Pemasaran Maxis, seterusnya mencabar tiga pasukan Malaysia yang lain dalam arena internet tempatan - Cheryl Goh dan pasukan myTeksi, Khailee Ng dari Catcha.com dan @melakaboy yang menguruskan personaliti media sosial terkemuka. Untuk menyaksikan video #IceBucketChallenge Hotlink, sila klik sini.

#IceBucketChallenge bermula sebagai satu cara untuk mengutip derma dan memberi kesedaran mengenai usaha Persatuan ALS bagi penyakit amyotrophic lateral sclerosis (ALS) dan setakat ini telah meningkat sumbangan orang ramai kepada usaha ini. Sebagai sebahagian daripada cabaran tersebut, para peserta disimbah dengan air sejuk berais dan seterusnya mencalonkan tiga lagi orang untuk mengambil bahagian dalam cabaran yang sama dalam tempoh 24 jam. Sejak cabaran ini bermula kira-kira sebulan yang lalu, ia telah tersebar di media sosial di peringkat global dan rangkaian berita, dan telah mendapat manfaat daripada perhatian yang diperoleh oleh selebriti, atlet sukan terkenal, dan juga pegawai-pegawai eksekutif syarikat internet di Silicon Valley.

"#Hotlink adalah mengenai internet yang 'sentiasa terhubung'. Kami benar-benar percaya bahawa satu idea yang hebat yang patut disebarkan adalah satu perkara yang sangat berkuasa untuk menunjukkan kuasa 'sentiasa di web'. Kami mula melihat individu di Malaysia melibatkan diri dalam usaha ini beberapa hari yang lalu. Oleh itu, kami di Maxis sangat gembira kerana dapat peluang untuk mengambil bahagian sebagai sebuah syarikat untuk menyebarkan usaha ini di Malaysia," kata Sulin Lau, sambil menjelaskan mengapa pasukan mengambil cabaran ini di Taman KLCC pada hari ini.

Lifestyle
Community

Popular Posts

brochures Maxis Biggest Sale

Come celebrate the festive season with Maxis Biggest Sale! For the month of December 2019 until 29 February 2020, Maxis and Hotlink customers can enjoy awesome promotions on smartphones, with even more deals to come. Literally Maxis’ biggest sale for the year, there is something for everyone!

Lifestyle
access_time 04 Dec 2019
brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Allo signing

Maxis and Allo Technology Sdn. Bhd. (Allo), a wholly-owned subsidiary of Tenaga Nasional Berhad (TNB), will collaborate to provide greater access to fibre connectivity to more people and businesses in Cyberjaya and Bangsar South in the Klang Valley and Jasin in Malacca. Maxis and Allo today signed and exchanged an Access Agreement for the provision of High Speed Broadband (HSBB) Network Services