maxis

Kongsi Tempat-Tempat Menarik Di Malaysia Dengan Peraduan Foto FINDIT!

schedule 29 Apr 2014

Peraduan ini membolehkan pelanggan mengambil dan berkongsi gambar tempat kegemaran mereka dan menyenaraikannya di FINDIT.
Terima kredit sebanyak RM1 untuk setiap gambar yang dihantar.
FINDIT memberi akses kepada lebih 185,000 penyenaraian perniagaan dalam lebih 2,500 kategori, di mana sahaja.
FINDIT boleh dimuat turun melalui aplikasi mudah alih, laman web dan SMS USSD Maxis bagi kedua-dua pengguna Android dan iOS.

Adakah anda mempunyai tempat-tempat kegemaran dan ingin berkongsinya dengan orang lain? Anda hanya perlu mengambil gambar dan muat naikkan ke FINDIT, perkhidmatan direktori digital yang terbesar di negara. Melalui Peraduan Foto FINDIT, para pengguna boleh mengambil gambar tempat kegemaran mereka dan menghantarnya melalui aplikasi FINDIT. Dengan cara ini, anda dapat mengisi direktori dengan tempat-tempat terbaik di Malaysia dan berkongsinya dengan pengguna lain, dan pada masa yang sama, memenangi kredit sebanyak RM1 bagi setiap gambar yang dihantar.

Untuk mengambil bahagian dalam peraduan ini yang akan berlangsung sehingga akhir bulan Jun 2014, pengguna hanya perlu memuat turun aplikasi FINDIT secara percuma, klik pada ‘Photo Contest’, dan ikuti langkah-langkah di bawah:

1. Ambil gambar ‘geo-tagged’ tempat menarik (Places of Interest - POI) pilihan anda
  2. Isikan nama dan nombor telefon mudah alih Maxis
  3. Muat naik gambar*

T. Kugan, Ketua Perkhidmatan Digital Maxis berkata, “Dengan FINDIT, ia bukan sahaja menawarkan pengguna katalog penyenaraian perniagaan yang meluas dalam pelbagai kategori, ia juga membolehkan mereka secara peribadi mengisi direktori tersebut dengan perniagaan atau perkhidmatan berhampiran mereka dan pada masa yang sama, memanfaatkan pengguna lain. Peraduan ini menawarkan pengguna satu platform yang interaktif dan menarik untuk berkongsi maklumat mengenai tempat-tempat menarik di sekitar kawasan mereka dan juga peluang untuk mereka mendapat ganjaran!

Pada masa ini, lebih daripada 1,800 gambar telah dimuat naik oleh para pengguna. Salah satu daripada pengguna tersebut adalah Sia Ming Choung dari Perak, seorang pemenang peraduan ini yang telah mengembara dari Pantai Barat ke Pantai Timur Malaysia dan mengambil lebih 200 gambar pelbagai lokasi.

“Saya berasa amat gembira untuk akhirnya menerima jumlah kredit sebanyak RM208! Saya sengaja pergi mengambil gambar di sekitar kawasan Lumut, Ayer Tawar, dan juga Kemaman, Terengganu! Ia memang satu pengalaman yang amat menyeronokkan,” katanya.

Perkhidmatan FINDIT, iaitu satu kerjasama diantara Maxis dan FINDIT Malaysia, menyediakan para pengguna akses kepada 185,000 penyenaraian perniagaan dalam lebih 2,500 kategori, termasuk peta lokasi dan arah memandu. Bagi pelanggan Maxis, ia boleh didapati untuk muat turun dan penggunaan secara percuma.

Dengan FINDIT, Maxis memudahkan kehidupan dan mencipta cara baru bekerja untuk perniagaan dengan membantu mereka mengembangkan lagi perniagaan kepada pasaran yang lebih luas, mempromosikan perkhidmatan mereka dan berhubung dengan para pelanggan mereka sendiri. Dengan menggunakan ciri berasaskan-lokasi FINDIT, para pengguna boleh mencari produk dan perkhidmatan yang paling dekat dengan lokasi mereka. Mereka juga boleh menikmati tawaran dan promosi istimewa dari pelbagai peniaga yang disenaraikan dalam direktori tersebut, yang boleh ditebus dengan serta-merta.

FINDIT boleh didapati secara percuma melalui beberapa platform: Dengan memuat turun aplikasi FINDIT di kedua-dua sistem Android dan iOS, masing-masing daripada Google Play dan App Store; melalui laman mudah alih di m.findit.com.my atau laman web di www.findit.com.my FINDIT juga boleh didapati secara eksklusif untuk pelanggan Maxis menerusi UMB dengan mendail *200# dari telefon mudah alih mereka.

Nota:

• Gambar lokasi mesti jelas dan tidak boleh mengandungi muka individu.
  • Gambar mesti dipilih sebagai ‘Gambar Paparan Utama’ untuk layak menerima hadiah kredit RM1.
  • Para pelanggan dialu-alukan menghantar seberapa banyak gambar yang mereka mahu.

Popular Posts

brochures Maxis Biggest Sale

Come celebrate the festive season with Maxis Biggest Sale! For the month of December 2019 until 29 February 2020, Maxis and Hotlink customers can enjoy awesome promotions on smartphones, with even more deals to come. Literally Maxis’ biggest sale for the year, there is something for everyone!

access_time 04 Dec 2019
brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Hotlink Rewards, Free Prizes Every Day

Everybody loves prizes! So, in conjunction with its first anniversary since launching last November, Hotlink Rewards is making it super easy for Malaysians to click and be rewarded. Hotlink customers stand a chance to take home Oppo phones, GoPro Hero 7 cameras, Sony PlayStation 4 Pro consoles, Pensonic air fryers and RM500 Shopee e-vouchers, by just logging into the Hotlink RED App and redeeming the respective ‘Free Prizes Every Day’ deal from now until 31 December.

access_time 02 Dec 2019