Maxis Melancarkan #Hotlink, Pelan Prabayar Pertama Di Malaysia Yang Akan Sentiasa Menghubungkan Anda

Pertama di Malaysia untuk menawarkan internet asas percuma untuk terus berhubung, bila-bila masa dan di mana sahaja, tanpa caj setiap kali penggunaan
Internet berkelajuan tinggi pada hanya RM1 sehari menerusi rangkaian data terbaik di negara
Satu kadar rata sebanyak 12 sen bagi setiap 30 saat untuk panggilan suara dan 7 sen untuk SMS ke SEMUA rangkaian
Bonus tambah nilai dan lebih ganjaran

SIARAN AKHBAR
Untuk siaran segera
Kuala Lumpur, 25 September 2013

Mudah, sentiasa terhubung, tanpa risau. Ini adalah antara faedah-faedah yang ditawarkan oleh #Hotlink, pelan prabayar inovatif yang terbaru dari Maxis Berhad (Maxis). Ia adalah pelan prabayar yang pertama dan seumpamanya di Malaysia yang menawarkan pelanggan internet asas percuma yang berterusan, dan membolehkan mereka menikmati pengalaman internet yang benar-benar tanpa risau, bila-bila masa dan di mana sahaja. Pelanggan hanya perlu membeli dan mengaktifkan pelan #Hotlink yang ditawarkan bersama pra-muat kredit, dan mereka akan disambung dengan serta-merta. Bagi mereka yang mahu mengalami potensi sepenuh rangkaian data terbaik di negara, kos internet berkelajuan tinggi adalah hanya RM1 sehari atau RM30 sebulan untuk data sebanyak1GB.

Dushyan Vaithiyanathan, Ketua Perniagaan Pengguna Maxis, berkata, “Dalam persekitaran internet mudah alih hari ini, sambungan berterusan bukan lagi satu kemewahan tetapi satu keperluan. Dengan #Hotlink, pada asasnya kami menawarkan satu pengalaman dimana pelanggan ‘sentiasa terhubung’. Ia adalah satu pelan yang mudah dan fleksibel yang relevan kepada keperluan masyarakat prabayar kami.

“Pelan ini merupakan satu kategori baru penggunaan internet mudah alih, yang menghapuskan halangan kemasukan yang tinggi kerana tiada caj setiap kali penggunaan (pay-per-use charges). Oleh itu, kami amat teruja dengan prospek #Hotlink kerana ia merupakan produk yang sesuai bagi meluaskan akses kepada internet.”
Dengan #Hotlink, pelanggan juga boleh membuat panggilan atau SMS pada satu kadar rata rendah ke SEMUA rangkaian, dan mendapat ganjaran dengan masa bercakap percuma serta bonus tambah nilai termasuk kredit percuma.

Faedah-faedah #Hotlink

Pada hanya RM8.80, #Hotlink ditawarkan dengan dengan pra-muat kredit sebanyak RM5, dan menawarkan pelanggan faedah-faedah berikut:

Internet asas percuma pada 64Kbps, selagi pelan prabayar pelanggan kekal aktif. Beberapa contoh aplikasi yang pelanggan boleh nikmati dengan internet asas termasuk Whatsapp, Line, WeChat, Facebook, Twitter serta laman web yang tidak data intensif.
Kadar rata rendah sebanyak 12 sen setiap 30 saat untuk panggilan suara dan 7 sen untuk SMS ke SEMUA rangkaian.
Internet berkelajuan tinggi untuk hanya RM1 sehari (1GB sebulan untuk RM30) pada rangkaian data terbaik di negara.
Sehingga 8% kredit percuma sekali setiap 2 bulan berdasarkan tambah nilai terkumpul pelanggan.
Kadar IDD terendah dengan IDD132 ke 10 negara teratas

Untuk mendapatkan pelan baru #Hotlink, pelanggan hanya perlu melawat Peniaga Hotlink terdekat atau Pusat Maxis. Pelanggan sedia ada Hotlink yang ingin menaik taraf ke pelan baru #Hotlink perlu mendail *108*25# dari telefon mudah alih mereka. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai #Hotlink, sila lawati http://www.hotlink.com.my

Always Be Ahead in a changing world

Maxis makes commitment to enable customers to Always Be Ahead in a changing world

In a time of constant change across the world, driven especially by advancements in technology, Maxis today unveiled its new brand purpose: To bring together the best of technologies to help people, businesses and the nation to Always Be Ahead in a changing world. The new brand purpose was launched in conjunction with Maxis’ 25th anniversary and the upcoming Merdeka celebrations, to signify the intertwining of Maxis’ and Malaysia’s past, present and future journey together in this rapidly evolving digital age.

Retransformation

Maxis calls on organisations to rethink Digital Transformation Strategy through Retransformation

Maxis is calling on organisations in Malaysia to rethink and reevaluate their digital transformation strategies.

Natalia Navin, Chief Human Resource Officer, Maxis

Maxis launches three new scholarships in building future technology and innovation leaders

In its commitment to building tech-savvy and forward-thinking leaders, Maxis has launched three new scholarships to support the aspirations of bright and deserving young individuals. Candidates can apply for the Maxis Women in Tech Undergraduate 2020 Scholarship, Maxis Tech Undergraduate 2020 Scholarship and the Maxis Young Leaders Undergraduate 2020 Scholarship. Due to the overwhelming response received from applicants, the initial submission deadline of 31 August has now been extended to 14 September to allow more students to apply.