Maxis Terus Memperkasakan Industri Pks Dengan Penyelesaian Bersepadu Menyeluruh Dan Paling Mampu Dimiliki

Memperkenalkan penyelesaian paling mampu dimiliki yang menggabungkan sambungan tetap dan mudah alih dengan penyelesaian pemasaran untuk PKS
Satu-satunya syarikat telekomunikasi untuk menawarkan penyelesaian bersepadu tetap, mudah alih, internet dan berasaskan awan di pasaran
Maxis kekal sebagai peneraju industri dalam menyediakan penyelesaian menyeluruh untuk PKS

SIARAN AKHBAR
Untuk siaran segera
Kuala Lumpur, 2 Oktober 2013

Maxis Berhad (Maxis), satu-satunya penyedia perkhidmatan komunikasi bersepadu di Malaysia, dengan sukacitanya mengumumkan pelancaran Maxis Business Kit, penyelesaian bersepadu terbaru bagi perusahaan kecil dan sederhana (PKS) yang menggabungkan sambungan tetap dan mudah alih. Penyelesaian yang menyeluruh dan paling mampu dimiliki ini juga memperkenalkan penyelesaian pemasaran berasaskan awan, peranti percuma serta perkhidmatan mudah alih tambah nilai. Pelancaran ini diadakan bersempena dengan SME Business Conference 2013, yang telah dirasmikan oleh YBhg Datuk Ir. (Dr) Mohamed Al Amin Abdul Majid, Pengerusi, SME Corporation Malaysia, diiringi oleh YM Raja Tan Sri Dato’ Seri Arshad bin Raja Tun Uda, Pengerusi Maxis Berhad, dan Shanti Jusnita Johari, Ketua Penyelesaian Perusahaan, Maxis Berhad.

“Maxis Business Kit mewakili perjalanan berterusan kami dalam menyediakan penyelesaian inovatif dan relevan untuk pasaran PKS yang kukuh . Matlamat kami adalah untuk mewujudkan penyelesaian yang lengkap dan mampu dimiliki yang memenuhi pelbagai keperluan perniagaan PKS, supaya mereka boleh terus berkembang di dalam persekitaran perniagaan yang semakin dipacu teknologi,” kata Shanti.

Dari harga serendah RM288 sebulan, Maxis Business Kit adalah penyelesaian bersepadu yang paling mampu dimiliki di pasaran yang menawarkan gabungan nilai mudah alih, internet dan panggillan suara untuk perniagaan. Penyelesaian pemasaran tambah nilai juga diperkenalkan bagi perkhidmatan ini, termasuk laman web percuma yang disesuaikan dan domain emel, serta penyenaraian direktori dalam perkhidmatan direktori digital baru FINDIT Maxis 333 dan siaran SMS. Untuk maklumat lanjut dan pakej-pakej bagi Maxis Business Kit, sila layari www.maxis.com.my/businesskit

Maxis merupakan peneraju industri dalam menyediakan penyelesaian menyeluruh bagi PKS yang meliputi segala-galanya daripada rumah, pejabat, peribadi, talian tetap atau akses mudah alih, internet, kandungan interaktif, perkhidmatan dan aplikasi, aplikasi mesin-ke-mesin dan perkhidmatan berasaskan awan.
SME Business Conference 2013

Bertemakan ”Moving Businesses Forward”, SME Business Conference 2013 merupakan kerjasama antara Maxis dan akhbar perniagaan PKS terkemuka di Malaysia, Malaysia SME™ (MSME). Persidangan ini bermula di Pulau Pinang pada 13 Jun, dan juga telah diadakan di Johor Bahru, Kota Kinabalu, Kuching dan akhirnya di Kuala Lumpur. Objektif utama persidangan ini adalah untuk membolehkan para peserta mengenal pasti peluang pertumbuhan perniagaan dengan menyediakan pemahaman mengenai perniagaan komersial, maklumat mengenai teknologi canggih, sokongan dan skim kerajaan serta amalan terbaik.

“Siri SME Business Conference merupakan sebahagian daripada sokongan dan komitmen berterusan Maxis untuk mengembangkan lagi PKS tempatan. Ia memperkasa PKS dengan alat-alat dan pengetahuan yang relevan untuk mengembangkan perniagaan mereka serta menggunakan teknologi untuk membantu mereka menjalankan perniagaan mereka dengan lebih cekap,” kata Shanti.

SME Business Conference 2013 telah dihadiri oleh kira-kira 1,000 peserta dari komuniti perniagaan, termasuk usahawan-usahawan muda dan veteran.

Retransformation

Maxis calls on organisations to rethink Digital Transformation Strategy through Retransformation

Maxis is calling on organisations in Malaysia to rethink and reevaluate their digital transformation strategies.

Always Be Ahead in a changing world

Maxis makes commitment to enable customers to Always Be Ahead in a changing world

In a time of constant change across the world, driven especially by advancements in technology, Maxis today unveiled its new brand purpose: To bring together the best of technologies to help people, businesses and the nation to Always Be Ahead in a changing world. The new brand purpose was launched in conjunction with Maxis’ 25th anniversary and the upcoming Merdeka celebrations, to signify the intertwining of Maxis’ and Malaysia’s past, present and future journey together in this rapidly evolving digital age.

Natalia Navin, Chief Human Resource Officer, Maxis

Maxis launches three new scholarships in building future technology and innovation leaders

In its commitment to building tech-savvy and forward-thinking leaders, Maxis has launched three new scholarships to support the aspirations of bright and deserving young individuals. Candidates can apply for the Maxis Women in Tech Undergraduate 2020 Scholarship, Maxis Tech Undergraduate 2020 Scholarship and the Maxis Young Leaders Undergraduate 2020 Scholarship. Due to the overwhelming response received from applicants, the initial submission deadline of 31 August has now been extended to 14 September to allow more students to apply.