maxis

Maxis Menyambut Para Pelanggan Pertama Perkhidmatan 4G LTE dengan Ganjaran Istimewa

schedule 08 Jan 2013

Maxis, syarikat telekomunikasi pertama di Malaysia yang menawarkan pelanggan perkhidmatan 4G LTE, memberi ganjaran kepada empat pelanggan bertuah yang merupakan antara yang pertama untuk mendaftar
Melalui 4G LTE, pelanggan akan menikmati kelajuan internet yang tinggi sehingga 75Mbps, dengan kelajuan biasa purata 10 hingga 30Mbps
Maxis melancarkan perkhidmatan 4G LTE tepat pada jam 12 pagi pada 1 Januari 2013

SIARAN AKHBAR
Untuk siaran segera
Kuala Lumpur, 8 Januari 2013

Maxis Berhad (Maxis), peneraju penyedia perkhidmatan komunikasi bersepadu Malaysia, menyambut empat pelanggan bertuah yang merupakan antara yang pertama mendaftar untuk perkhidmatan 4G Evolusi Jangka Panjang (Long Term Evolution - LTE) atau 4G LTE dengan memberi ganjaran istimewa. Sentiasa di hadapan dengan teknologi terbaru, Maxis adalah syarikat telekomunikasi pertama yang melancarkan perkhidmatan 4G LTE di Malaysia, dengan memperkenalkan perkhidmatan baru tersebut kepada pelanggan tepat pada jam 12 pagi pada 1 Januari 2013.

Encik Subas Chandran, 45, yang mendaftar untuk perkhidmatan tersebut di Pusat Maxis di Taman Tun Dr Ismail berkata, "Saya mahu menjadi antara yang pertama di Malaysia untuk mengalami kelajuan 4G. Selepas menggunakan ia untuk hanya tiga hari, saya berani mengatakan bahawa saya benar-benar dapat merasakan perbezaannya berbanding dengan 3.5G. Saya menonton YouTube dan video muzik sementara menunggu untuk mengambil anak saya dari sekolah - aliran (streaming) adalah sangat lancar dan mengambil masa beberapa saat sahaja."

Encik Subas adalah antara empat pelanggan bertuah yang menerima saguhati eksklusif dari Maxis semata-mata kerana mendaftar untuk perkhidmatan 4G LTE di Maxis. Mereka menerima hadiah tersebut sebagai tanda penghargaan dari Ketua Pegawai Operasi Bersama Maxis, Mark Dioguardi.

Mark berkata, "Di Maxis, kami faham bahawa pengguna sentiasa mencari kelajuan yang lebih pantas dan perkhidmatan yang boleh dipercayai untuk pengalaman internet lebih menyeronokkan. Kami bangga untuk menjadi yang pertama untuk menawarkan para pelanggan kami keistimewaan mengalami akses internet yang paling pantas, yang seterusnya akan membolehkan mereka menikmati pengalaman internet yang kaya dengan kelajuan muat turun antara lima dan sepuluh kali lebih pantas daripada 3G, aliran video definisi tinggi (high definition - HD) licin dan permainan tanpa lag."

"Kami gembira dengan sambutan daripada pelanggan untuk tawaran 4G LTE kami pada minggu pertama sejak pelancarannya, dan kami komited untuk melancarkan perkhidmatan ini ke lebih lagi lokasi di seluruh Lembah Klang tidak lama lagi," tambah Mark.

Seorang lagi pelanggan, Encik Tey Leng Seng, 43, yang telah menjadi pelanggan setia Maxis sejak lima tahun yang lalu, juga tidak sabar untuk mengalami 4G LTE. "Saya telah menggunakan pascabayar Maxis dan jalur lebar sepanjang masa ini dan sentiasa berpuas hati dengan kelajuan dan liputan. Saya telah mendengar pelbagai perkara mengenai teknologi baru ini dan saya ingin mencubanya, tetapi saya fikir anak-anak saya akan paling teruja kerana mereka sentiasa melayari internet dan bermain permainan secara online."

Encik Shamsul Kamal bin Roslan, 40, bersetuju. "Saya telah menjadi pelanggan pascabayar Maxis selama sepuluh tahun tetapi saya tidak pernah menggunakan perkhidmatan jalur lebar sebelum ini. Ini akan menjadi pengalaman pertama saya dan saya berharap untuk menggunakannya untuk meningkatkan kecekapan kerja saya, kerana 4G adalah lebih pantas dan akan mengambil masa yang cepat untuk memuat turun dan memproses data."

Perkhidmatan 4G LTE Maxis, yang disalurkan melalui rangkaian 4G "sebenar" pertama di Malaysia, kini boleh didapati di beberapa kawasan di Lembah Klang termasuk Taman Tun Dr Ismail, Damansara Utama, Desa Sri Hartamas, Bandar Puchong Jaya, Bandar Sunway dan Cyberjaya. Pelanggan boleh melawat Pusat Maxis di KLCC dan Taman Tun Dr Ismail semasa waktu operasi biasa untuk melanggan mana-mana pakej Jalur Lebar Wayarles bermula dari RM88 sebulan untuk menikmati perkhidmatan LTE.

Categories

Lifestyle
Network

Popular Posts

brochures Maxis Biggest Sale

Come celebrate the festive season with Maxis Biggest Sale! For the month of December 2019 until 29 February 2020, Maxis and Hotlink customers can enjoy awesome promotions on smartphones, with even more deals to come. Literally Maxis’ biggest sale for the year, there is something for everyone!

Lifestyle
access_time 04 Dec 2019
brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Allo signing

Maxis and Allo Technology Sdn. Bhd. (Allo), a wholly-owned subsidiary of Tenaga Nasional Berhad (TNB), will collaborate to provide greater access to fibre connectivity to more people and businesses in Cyberjaya and Bangsar South in the Klang Valley and Jasin in Malacca. Maxis and Allo today signed and exchanged an Access Agreement for the provision of High Speed Broadband (HSBB) Network Services

Enterprise
access_time 12 Dec 2019
Archives
Tags