maxis

Hotlink Bekerjasama Dengan The Red Warriors Sebagai Sebahagian Daripada Program Serantau

schedule 03 Jan 2013

Hotlink berfokus dalam membangunkan program segar dan sangat melibatkan untuk pelanggan di wilayah-wilayah di seluruh negara
Kerjasama dengan The Red Warriors (TRW) mencerminkan komitmen berterusan Maxis dalam bidang pembangunan sukan tempatan
Maxis dan Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kelantan Football Association - KAFA) akan membangunkan satu siri program yang menarik untuk pelanggan Hotlink

SIARAN AKHBAR
Untuk siaran segera
Kuala Lumpur, 3 Januari 2013

Hotlink, perkhidmatan prabayar No. 1 Malaysia dari Maxis Berhad (Maxis), hari ini mengumumkan kerjasama dengan The Red Warriors (TRW), Pasukan Bola Sepak Kelantan, sebagai Penaja Utama pada majlis pelancaran yang turut menyaksikan pelancaran rasmi jersi baru pasukan TRW. Dengan kerjasama ini, Maxis dan Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kelantan Football Association - KAFA) membangunkan satu siri program yang menarik khas untuk pelanggan Hotlink. Sebagai permulaan, 500 pelanggan pertama yang menambah nilai akan berpeluang mendapatkan tiket percuma untuk perlawanan TRW di gelanggan sendiri bagi Liga Super Malaysia, Piala FA dan Piala Malaysia. Program penglibatan pasukan tuan rumah dan pelawat yang lain sedang dirancang dan lebih banyak lagi akan dikongsi pada minggu-minggu akan datang.

Di acara yang diadakan di Kelantan Trade Centre di Kota Bharu, Maxis telah diwakili oleh Tan Lay Han, Ketua Pemasaran Integrasi, GTM & Pengurusan Pelanggan, dan Mazlan Mokhtar, Ketua Wilayah Pantai Timur; KAFA telah diwakili oleh YBhg Tan Sri Datuk Seri Panglima Haji Annuar Haji Musa, Presiden; dan TRW Sdn Bhd telah diwakili oleh Kevin Balasingam, Ketua Pegawai Eksekutif. Turut hadir pada majlis tersebut adalah wakil-wakil dari TRW Fan Club.

"Di Hotlink, kami berfokus dalam membangunkan program segar dan sangat melibatkan untuk pelanggan Hotlink kami di wilayah dan negeri yang berbeza di seluruh negara. Sebagai sebahagian daripada program penglibatan serantau tersebut, kami berkerjasama dengan salah satu pasukan yang terbaik di negara dan behubung dengan peminat di wilayah ini. Tambahan pula, dengan program penglibatan kami, kami mempunyai peluang untuk menawarkan pengalaman baru kepada para pelanggan kami melalui bola sepak," kata Mazlan.

Kerjasama Hotlink dengan TRW mencerminkan komitmen berterusan Maxis dalam bidang pembangunan sukan dan bakat. Maxis telah terlibat dalam acara sukan seperti penajaan siaran Liga Perdana Barclays sejak tahun 2007, Piala Dunia FIFA pada tahun 2010 dan Euro 2012. Ia juga menganjurkan Program Cabaran Piala Maxis di negeri-negeri Pantai Timur pada tahun 2010 untuk memupuk bola sepak di peringkat akar umbi. Pada tahun 2011, ia memperkenalkan program Duta Sukan Maxis dengan harapan memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia yang lain untuk berusaha mencapai kecemerlangan di peringkat tertinggi, dengan menyediakan setiap Duta dengan peranti mudah alih dengan pakej jalur lebar wayarles. Baru-baru ini, Syarikat menaja Perlawanan Bola Sepak Amal KRP 2012 yang dianjurkan oleh Kelab Rakan Pendengar (KRP), di mana 10% daripada kutipan dari jualan tiket perlawanan telah didermakan kepada Yayasan Sultan Kelantan.

Lifestyle

Popular Posts

brochures Fibre 5G-Ready

Upon approval from Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) to trial 200MHz of 3.5GHz C-band spectrum, Maxis successfully achieved 2.96Gbps for single user peak speeds, recording a new high at two of its trial sites in Subang Jaya recently. The new record further reinstates the position of Maxis being in the forefront of technology leadership for the nation’s 5G development.

Network
access_time 07 Jan 2020
brochures Microsoft MOU

In line with its ambition to be the leading ICT and solutions provider for Enterprise customers, Maxis is proud to announce its collaboration with Microsoft (Malaysia) Sdn Bhd (Microsoft) through a Memorandum of Understanding (MoU), committing to use their respective expertise, technology and capabilities to create innovative digital solutions for organisations in Malaysia. Concurrently, the collaboration makes Maxis the first telco in Malaysia to offer fixed line voice calls with Microsoft Teams unified communications, as part of Microsoft’s Modern Workplace solutions.

Enterprise
access_time 28 Jan 2020